škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Rapid Soruları

msami · 112 · 35144

0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı rapidy

• YM Remaps / VAG Store
  • Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle

Ugur A.

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: rapidci;449454
o Sadece aynayı aşşagı ittiriyor
Kaldı ki bir benzeri Favorit' te de var.:rm:

Çevrimdışı egeadam

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Kendinden Kararmalı İç Dikiz aynasında aynanın altında bir arkadan gelen araçların farlarından çıkan ışık hüzmelerine karşı hassasiyet arz eden bir fotosel var (fotoelektrik hücre). Bu fotosele ışık fotonları düştüğünde yapısı itibariyle iletken haline geliyor ve aynanın arkasında bulunan yansıtıcı alüminyum film tabakasının iletkenliğini azaltıyor ve aynanın yansıtma gücünü düşürüyor, bu nedenle de ayna yavaşça düz cam haline geliyor (yeşillenmeye başlıyor) ve siz hiçbirşey yapmadan arkadaki aracın uzun/kısa/selektör/sis farlarından rahatsız olmuyorsunuz.

Rapid te ise  aynanın altındaki kolu kendinize çekiyorsunuz ve görüntünün iz düşümü olan daha karanlık bir görüntü sayesinde far ışığı kırılmış görüntüye bakıyorsunuz. görüntü daha az net oluyor ama direk gözünüze yansıyan ışık artık yansımıyor oluyor...

Çevrimdışı alperen

• S E A T
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Uğur@k@r;449461
Kaldı ki bir benzeri Favorit' te de var.:rm:

Bizim külüstürde de var ondan  :rm:

Çevrimdışı westwint

• ÇİFTE RAPİD SAHİBİ
  • Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: msami;449443
Arkadaşlar Rapid'in iç aynası manuel karartmalı mı gerçekten? Aynanın altında siyah bir çubuk var onu ittirdiğimizde karartmaya geçiyormuş kitapçıkta okudum... Yaptım gerçektende sanki arkadan gelen farların etkisi bayağı azaldı? Gerçekten öyle mi, yoksa benimki psikolojik mi? :hanz: Yoksa karatma değil de aynanın açısı filan mı değişiyor acaba?

Cevap veriyorum,
-Psikolojik..
Rapid'in eksiklerinden biri diğelim
Rapid - Octavia A7 - Scala Premium

Çevrimdışı elleshar

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Merhaba
Bozuk yollarda sol ön kapı içinden citirti sesleri duyuyorum bu ses normalmi yoksa benim aracta mi sıkıntı var

Çevrimdışı emre0884

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Bende arka sol kapıdan duyuyorum gibi geldi, aslında bagajın yanlarındaki gözlerde yıkama şampuanı fırça vs şeyler var onları çıkartıp denemediğim için birşey diyemicem. Birde bizim emniyet kemeri takılı olduğunda  bağlantı yerinde çukurlara girdiğimde gıcırtılar geliyor. Bir araa servise götürecem ama şimdi saçma saçma bahanelerle benim üstüme atacaklar olayı.

Çevrimdışı msami

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Kapıdan geliyorsa büyük ihtimal fitillerden ses geliyordur. Benim araçta da tam olarak bilmiyorum (galiba kemer tokasından?) tıkırtı geliyor. Ne yapmak lazım?

Çevrimdışı emre0884

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Arkda soldan gelen sesin park sensörünün adaptöründen gelebileceiğini düşünüyorum. haftasonu bi servise götürüp sesin kaynağını soracam bide emniyet kemeri artık harbi gacur gucur umarım garantiden değişirler...

Alıntı yapılan: msami;449871
Kapıdan geliyorsa büyük ihtimal fitillerden ses geliyordur. Benim araçta da tam olarak bilmiyorum (galiba kemer tokasından?) tıkırtı geliyor. Ne yapmak lazım?
Kapı fitillerinden gelen ses için silikon sprey sıkıyorlar. Serviste sıktılar sonra daha çok gelmeye başladı, şu sıralar soğuk lolduğu için fitillerdden pek ses gelmiyor ama son 3 gündür bi boşluk sesi var çözemedim bir türlü

Çevrimdışı Boldenon

• Fast & TDI
  • Tam Üye
    • Profili Görüntüle
silikon spreyi önermem. fitiller kapı kapandığı zaman sürtünmeden dolayı sarsıntılar esnasında kapının yükünü paylaşıyor. sprey ile sürtünmeyi azaltacağınız için tüm yük menteşe ve kilide kalıyor. araba çapraza girdiğinde daha fazla gıcırtı duyarsınız muhtemelen. ben aynısını yaşadım şahsen ve alkolle tüm fitilleri temizledim gıcırtı kesildi.

Çevrimdışı emre0884

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
bugun servise goturdum emniyet kemerindeki sesi bir ilac sikarak hallettiler. baska bir ses daha vardi onuda usta tam olarak cozemedi onun icinde servisten randevu aldim bakalim onuda bulurlar umarim. ama servisteki eleman sinirimi bozdu plakaliklari degisirken arka bagaj kapagini delmis

Çevrimdışı emre0884

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Arkadaşlar merak ettiğim birşey var, kışın lastiklerin kenarlarının çatlamaması için yapılabilecek birşey var mı?

Çevrimdışı emre0884

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Selamlar arkadaşlar, sizin araçlarda yağmurlu günlerde kapıların su alması durumu var mı? Geçen ay ön sol kapı aldı bugünde arka sol kapı su aldı, kapının altındaki lastiği çekince su boşalıyor ama her zaman su aldığımızda bunu mu yağacağız?

Çevrimdışı bluevelvet

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: emre0884;457588
Selamlar arkadaşlar, sizin araçlarda yağmurlu günlerde kapıların su alması durumu var mı? Geçen ay ön sol kapı aldı bugünde arka sol kapı su aldı, kapının altındaki lastiği çekince su boşalıyor ama her zaman su aldığımızda bunu mu yağacağız?

Sağanak Yağmur altında 8 saat yol yaptim. Yolun bazı yerleri arabayı yavaşlatacak kadar su biriktirmisti. Ancak dikatimi çeken bisey olmadı bu konuda.

Çevrimdışı emre0884

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Hocam durduğu yerde alıyor, boşalttığım su berraktı