Siz soruları toplu olarak bir birleştirin ben size yardımcı olacağım
Dediğim gibi aylardır octavianın yeni kasasını bekliyordum. Çok iyi otomobil bilgisine sahip olmadığımı öncelikle belirteyim. Yeni kasa octavianın internette dolaşan resimleri beni cezbetmişti, şimdi açıkçası fiyatlar ve özellikle opsiyon fiyat listesi açıklanınca biraz hayal kırıklığına uğradım.
Maxi dot ekranın kibrit kutusu kadar olması, üç kollu direksiyonun elegance donanımda opsiyonel olması, ön kapı içlerinin dahi sert plastikten yapılma olması beni hayal kırıklığına uğratan diğer unsurlar.
2.5 yaşında bir kızım ve bir ay sonra doğacak bebeğimizle birlikte 4 kişilik bir aileyiz. O yüzden bagaj hacmi geniş olan octaviayı bekleyip durdum.
Şimdi kafamda dolaşan tilkiler şunlar;
1. Aylardır tartışması yapılan bağımsız süspansiyonun olmayışı konforu ve güvenliği ne derece etkiler?
2. Sıfır araç aldığımda en az 5 yıl Satmayı düşünmüyorum. Bu süreden sonra yeni octavia ikinci elde önemli değer kaybı yaratır mı? (Muadili olan diğer araçlara -mesela jettaya- göre)
3. Aracı gören arkadaşlar iç malzeme kalitesi, görünüşü vs hakkında ne düşünür?
4. Nispeten pahalı olan bir araçta bazı güvenlik özellikleri neden opsiyonel olur? (örneğin diz hava yastığı, arka yan hava yastığı gibi)
5. Bir dacia bile araçlarına kaliteli ekranlar koyarken, bizimki neden kibrit kutusu kadar ekran koyar?
6. 50-55 bin liralık diğer marka araçlarda bile Şerit takip asistanı, kör nokta uyarı sistemi gibi donanımlar varken octaviada neden bunların hiçbirisi olmaz?
7. Çok istediğim birkaç ilave donanımla birlikte bu araç 70 bin lirayı buluyor. Bu araba gerçekten 70 bin lirayı hakediyor mu? Ne bileyim (örneğin) 60 bin liralık bir hyundai i30 cw ile aynı donanımı oluşturmaya kalksam octavia 80 bin lirayı bulacak neredeyse, 60 bin liralık full i30 cw mi, yoksa 60 bin liralık bomboş octavia mı?
8. Ya da 5 yıl sonra da rahatlıkla satabileceğim 1.4 tsi golf 7 comfortline mı alsam, bagaj küçük ama ön koltuk vs. İdare ederiz artık. Böyle bir seçenekte yılda 7-8 bin km yol yapan birisi için yakıtttan çok tokat yer miyim?
Vs vs vs
Açıkçası kafam allak bullak. İlk defa sıfır araç alacağım ve ne yapacağımı bilemiyorum. İkinci bebeğe de çok az süre kaldığı için bir an önce aracıma kavuşmak istiyorum.
Skoda forumundayım farkındayım ancak başka marka araç önerilerinize de açığım...
Teşekkürler...