Arkadaşlar, otomobillerden pek anlamıyorum, yani acemi sayılırım o yüzden kafama takılan bazı şeyleri size danışmak istiyorum;
Sıfır bir araç almayı planlıyorum ve aylardır da yeni octavianın gelmesini bekliyorum. Acak gördük ki bize gelen araç kırpılarak gelmiş (ya da zaten öyleymiş bilemiyorum). Uygun ışıkta çekilen profesyonel fotoğraflar aracın içini çok hoş gösteriyordu ancak gerçek hiç de öyle değil gibi. O ufacık ekran, dört kollu direksiyon, şaft tüneli vs vs.
Bazı hayati güvenlik unsurları elegance donanımda dahi opsiyonel, bu da ayrıca şaşırtıcı (diz ve arka yan hava yastıkları gibi)
Şimdi benim istediğim opsiyonlarla birlikte bu aracın fiyatı 70 bine dayanıyor. Onun yerine (mesela) aynı fiyatlarda bir c5 e bakıyorum, araç çok üst sınıf, yani ne bileyim içi çok lüks ve konforlu görünüyor. Deri döşeme, kocaman navigasyon, çok şık konsol vs vs.
Aynı fiyata almayı düşündüğüm octavia ise çok sönük kalıyor. Ben bu işi bir türlü çözemedim. Üstelik octaviada bir sürü özellik opsiyonel bile bulunmuyor (mesela şerit takip, kör nokta uyarı, çevresel görüş vs) .
Fikrinizi söylerseniz sevinirim. 70 bine octaviayı mı, yoksa ondan çok daha kaliteli ve şık iç mekana ve diğer güvenlik özelliklerine sahip diğer araçlardan mı tercih etmeliyim?