0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aradaki fark ta beygir farki olsun... 180 hp benzinli bir araca gore coi ekonomik bir alet...
Orası tartışmasız hocam.Cidden makul yakıyor. Tabi sakin sürülürse, ben sanırım süremezdim:D
pist sürüşü diyorsunuz.. 47 kr hiç bir şey.. arkadaş 1.4 140 hp opel astra aldı.. şehir içi 50 kr un altına hiç düşemedi..
İstanbul içinde heleki iş saatinde benzinliler kolay kolay 8,5 lt nin altına düşmez.Mesela ben benzinli iken 10 lt yakıyordum.550 km den fazla gitmiyordu bizim canavar
8,5 altına düşmüyor, hele bu aralar e5 inanılmaz trafik o yüzden 9 lara dayanıyor.. ben bir depo ile maks 500 gidebiliyorum benim araba ile... 200 tl benzin ile.. o da 40 krs. geliyor bu aralar... Yazın 37-38 krs yakıyordum...
Valla iyi ki dizel almışım diyorum öyleyse.. 45 litre benzinle 500 km nere,45 litre mazotla 1000 km nere
O güzergahta 45 lt dizel ile 650 civarı gidiyordu can yanlış hatırlamıyorsam ...
1000 km iyimser bir rakam oldu tabi Ama benim aracı kullandığım güzergah rahatlıkla 4 litreleri görebilecek bir yol 1.6 TDI için.. Ona göre kıyas yaptım..Ayağının altında 180 beygir olduğunu bilmek bambaşka bir şey tabi ama
Dizelin 4 lt yaktigi sakin kullanimda benim aracta 5 - 5.5 yakiyor... o konuda basarili... uzun yol sakin kullanimda dizelden cok farki yok benim icin... zaten bunlari bilerek aldim.. o yuzden cok sikayet etmiyorum... baktim cok sikinti yaratiyor sivi sistem lpg taktirirm aynen yola devam...
Ben seni bir kaç kez sabah 7-8 arasında Boğaziçi köprüsü Avrupa-Anadolu geçişinde gördüm abi sanırım ?
Yok o ben degilimdir... ben o saatlerde bostancidan kartala gitmek icin tirmaliyorumdur...