0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Cerato nun emme manifoltunu temizledim. 100.000 km nin kurumu her yeri zift gibi kaplamis. EGR yi sökemedim, vidanın biri elimdekilerden ne kullandıysam da sökülmedi.Ne kullanabilirim, önerisi olan var mı?
hocam benim egr'yi sökmedi usta. Bi taraftan bi şey sıkıp hava ile temizledi. Helal olsun valla ben cesaret edemem o işe. Çekişte değişim oldu mu?
EGR nin ustte 4 tane alyanla sokulen vidasi var, onlari sokmeden müdahele zor. Söküp bakmam gerek. Ya da ustadan bir tiyo alabiliriz:) cahil cesareti diyelim:) benim mekanik konusunda korkum yok, sök-tak, olmadı ustayi çağır yapsın:) hızlanma da değil ama düşük devirde artik nazlanmiyor. Würth motor iç temizleyici ve enjektör temizleyici aldım. EGR ile hepsini halledeyim, o zaman daha da iyi olacak dusuncesindeyim..
peki sökülmeyen cıvatayı önce bir miktar sıkmaya zorladınızmı birde önce sıkmak isteyin sonra sökmeyi deneyin bakalım ne olacak bunu ben tarım makinalarımda yapıyorum tozlu pis ortamda sıkışan civatalar için uygulanır bi deneyin bakalım
evet, düşük devrde toparlamaya baya faydası oldu bende de. Wurth'ün enjektör temzleycsni kullandım ama bi süre titreşimli çalıştı araç. Düzenli kullanılmamışsa pek iyi sonuç vermiyor galiba.
Ben de würht katkısını düşündüm ama İlker hocamın dediği gibi bir durum olabilir diye biraz tırstım açıkçası.EGR temizliği ile bilgili youtubedan birkaç video izledim zor bir işe benzemiyor ama manifold temizliği mesele gibi.
Hocam wd40 kullandınız mı?bu tür durumlarda hayat kurtarır.
O an elimin altında yoktu, ilk deneyeceğim ürün olacak:)