Az çok biliyoruz Fiat otomobillerini. Hele ki doblo serilerini..Oldum olası güvenli bulmam..Kullanıyorum, kullanması güzel, büyük ancak güvensiz..Yeniler yine iyi içine ilk bindiğimde ducato gibi gelmişti
O yüzden az biraz güven veriyor. Ancak başka forumlarda Doblo yorumlarını görünce gülesim geldi
Aşağıdaki fotoğrafları ekleyip aracın " güvenli " olduğuna karar vermişler..
doblonun iskelet yapısı veşşasesi gerçekten güçlü serviste detaylı inceledim ayrıca kaza yapan d3 lerin hepsi yaşam alanını korumayı başrmış
Bir yere kadar doğru denebilir..Yaşam alanı kısmı..
Elbette vardır tabi mühendislik çalışması..Adamlar milyonlar harcıyor ar-ge'lere..
Ancak görünen göz klavuz istemez hesabı piyasaya şöyle bir baktığımızda rakip firmaların modelleri ile kabaca kıyas ettiğimizde vw caddy'nin sağlamlığından ve güvenli oluşundan kimse şüphe duymaz heralde.. Aynı bakış açısıyla doblo ve partnere baktığımızda az çok fikir elde edebiliriz değil mi? Partner daha sağlam olabilir..
Diğer yönden Euro-Ncap sonuçlarınıda bu düşüncelerimizi destekler nitelikte..
vw caddy 4 yıldız almış mesela bir önceki makyajsız kasada..2007 yılında bide..
Partner'in testi yok ama partner daha sağlam gibi..
Tamamen göreceli olacak ama doblo'da kaporta o kadar yumuşakki kağıt gibi buruşuyor en ufak çarpmada..Hadi kaporta darbe emiyor, koruyucu özelliği yok dersiniz..Ama gerçekten kaputu açtığınızda görürsünüz, eski kasa doblo şasisi üzerine çamurluğu, kaportayı resmen şişirmişler, destekleri kaynatarak şaseye bağlamışlar..Foto çekebilirsem eklerim..Çok komik
Hadi tamam herkesin kendi malı kendine mercedes gelir. Ama biraz objektifte olmak lazım.. Yorumlar ilginç geldiği için burda konu açma gereği hissettim..Herkesin kendi görüşüdür saygı duyarım, tartışmak değildir niyetim..Fikirlerinizi öğrenme niyetindeyim..