bugün öğleden sonra 5 tane lastikçi dolaştım. continental, michelin, pirelli, kumho, nokian ve bazı markaların alt markaları konusunda bilgi aldım.
her girdiğim dükkana önce standart lastik ebatını vererek girdim ve istinasız hepsi skoda'mı araç diye sordu. standart ebatta 400diye de oldu 480 diyen de oldu. ama ellerinde yok bu lastik ancak getirtrek sahip olabiliyoruz.
alternatif ebatlara baktığımda herkes bana 195/55/16 ın araca olabileceğini, genelde skodalara bu lastikleri taktıklarını söylediler. kesitin 50 ila 55 olması arasındaki farkın 1cm aracın yükselmesiyle görülebileceğini söylüyor ki bu da çok büyük bir değişeme neden olmaz demekteler.
artık en son lastik satışı olup olmadığını öğrenmek için skoda and oto'ya gittim. ilk gördüğüm kişi lastik satışlarının olmadığını söyledi, daha sonra soru sormak için lastikten anlayan biri var mı dediğimde gösterdiği kişinin yanına gittim. o da satışın olduğunu söyledi (klasik muhabbet kim yok dedi sana muhabbeti) kendilerinde markasını hatırlayamadığım 205/50/16r takılabilir ama 55 kesit taktırmayın sıkıntı çıkarabilir dedi. bana yeni rapidlerde bulunan lastiği de gösterdi. sanırım sonradan taktırılmış. bunda da fiyat olarak 250tl ye takıyoruz dediler.
195/55/16r lerin fiyatları michelin 350tl continental: 290tl nokian 240tl kumho 280tl seviyelerinde. sanırım ben risk alıp 195/55/16 taktıracam.
serviste yaz lastiği takılmış spaceback 205/50/16r