0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arkadaşlar siteye yeni üye oldum. bir rapid aracım var ve lastik ebadları 215 45 R16 hangi düşünceyle böyle performans lastiği koymuşlar bilemiyorum ama kışlık fiyatlarına baktığımda uçuk rakamlar var. acaba 15 inç kara jant alıp 55 yanak kalınlığı olan bir kışlık lastik sürüşte ya da araçta bir sıkıntı oluştururmu. bilgisi olanlar bana yardımcı olursa sevinirim.
Ayrıca tırtıklı yollarda ses aracın içine çok giriyor. Acaba sebebi lastiklerden kaynaklanabilir mi? Bizim ki Dunlop, herhalde tüm rapid'lerde aynıdır. Octi'lerde filan Continental görmüştüm, gerçekten çok güzel lastiklerdi ama eski kasa Octavia. Bilmiyorum yeni kasaların ki nedir...
mevcut jantı kullanmak isterseniz 215 45 16 yerine artık birçok arabada kullanılan ekonomik sınıfına artık dahil olan 205 55 16 yı da kullanabilirsiniz...piyasada kolayca ve uygun fiyata birçok marka alternatifiniz olur...Tabii ki siyah jantı da bu ölçülerde alabilirsiniz...
Hocam benim rapid bridgeston turanza ile geldi ama ses bende de var bence lastik yanak kalınlığı az olduğu için