[MENTION=14311]m.cepoglu[/MENTION]
Yeni kışlık lastiklerimle (Kumho WinterCraft WP51) ilk uzun yolculuğumu bu hafta sonu yaptım. Hava açıktı, sıcaklık 10 derece civarındaydı yolculuk esnasında. Kuru zemin performansı olarak değerlendirmiş oldum şu an için. Bir de daha soğuk havalarda ve en önemlisi gerçek performansını göstereceğine inandığım karlı, buzlu veya yağmurlu havalarda görmek gerek. O zaman da yine tecrübelerimi paylaşmaya çalışacağım. Sanki üzerindeki orjinal Dunlop lastiklerim var gibiydi. Konforlu ve sessizdi. Çok hızlı ve agresif kullanmam ama viraj performansı da gayet iyiydi. Kaldı ki Rapid zaten dolgun, kütür kütür, kemikli, sağlam, kararlı, çizgisini koruyan, güven veren bir araba. Bu özelliklerini çok seviyorum. Yere sağlam basıyor ve ben buradayım diyor. Neyse, lastiğe geri dönecek olursak, yakıt tüketim değerlerini kontrol ettiğimde, bu yolu çok sık gidip geldiğimden ve sürüş tarzım da hep aynı olduğundan ortalama tüketimimin ne kadar olduğunu biliyorum ve kış lastiklerini taktıktan sonra tüketim değelerimde gözle görülür bir fark göremedim. Her zamankinden 0.1 - 0.2 lt/100 km lik çok küçük bir fark vardı ama bu küçük fark lastikten midir, o günkü trafik koşullarından mıdır, biraz rüzgar vardı ondan mıdır ya da benim kullanım tarzımdaki anlık değişimlerden midir orasını tam çözemedim. Ancak, hadi lastikten diyelim ve ortalamamı 0.2 lt/100 km artırdığını kabul edelim. Bence çok iyi. Objektif olarak değerlendirmeye gayret ettim. Soğuk ve karlı/yağmurlu şartları da paylaşıyor olacağım. İyi forumlar.