Bende üç silindirli 1.2 htp motorlu Roomster var. Araba 1.5 yaşında, yıl sonuna kadar distribütör garantisi var. Üç hafta önce sıfır gibi diye (ekspertiz orijinal ve 101 nokta kontrol tertemiz) Yüce oto DoD'dan aldım. Araba 8100 km'deydi şimdi 9100 km'de.
Daha önce de burada mı başka bir yerde mi bilmiyorum, bahsettim. Motor bana göre olması gerektiğinden fazla sarsıntılı çalışıyor. Ümraniye'de servise götürdüm, üstü kapalı hızlıca bakıp (usta değil servis müdürü baktı ve de yorum yaptı) "bunlar yapar üç silindirli olduğundan, hadi yürü git, birşey yok" dedi.
Hadi motor tamam sallantılı çalışıyor o sebepten, ya hergün 30 km yol gidiyorum evden işe, işyerinin otoparkına vardıktan sonra oturduğum koltuktan içeriden dinliyorum, sarsıntı direksiyonu hatta benim koltuğumu bile sallıyor, kısacası tüm arabayı.
Normal mi bu durum? Hakikaten üç silindirli araba olmasına mı bağlamak lazım bu durumu yoksa bir sorun mu vardır?
Sorun olduğunu düşünüyorsanız nereye göstermemi tavsiye edersiniz, aldığım Yüce Oto'ya mı Maslak'taki (iş yerime yakın olan) Doğuş Oto'ya mı? Hangisi sizce konuya daha profesyonelce yaklaşır?