öncelikle şunu söyleyeyim aman çok yaktı aman yakıta yetişemiyorum diye yavaş gitmek gerçekten çok sinir olduğum bir şey. Sokak arasında 10-30 km/s arası giderim her an yola biri atlar birşey olur diye çok dikkat ederim çünkü hak hukuk kanun değil can ve vicdan azabı başka birşeye benzemez. e-5te orta şerit yol açıkken 80km/s hız sabitleyici giderim. ama kimse kusura bakmasın otobanda da 150'nin altına çok hızlı gittiğini zanneden ticarili biri 110la önüme atlamadığı ya da zorlayıcı başka sol şeride atlama durumları dışında da kolay kolay 140'ın altına inmiyorum. otobanın amacı zaten uzun mesafeleri kısa sürede katetmek.
benim 1.4i 16 v 95 HP motorlu opel corsam vardı. alet 950 kiloydu. uçuyordum. rakam ton başına 100 beygir.
şehir içi 10-11 lt/100km'nin altına, uzun yolda da 12-13 lt/100km'nin altına çok zor inerdi. (insan gibi sürüyordum çünkü)
şimdi rapid 1.6 tdi'a biniyorum. adapazarına gittim geldim, toplam yol 450 km, dediğim gibi sürdüm ortalama tüketim 6.8lt/100km. her sabah b.köy tarabya arası yoğun trafikte geliyorum (güzergâh e-5, tem bağlantı yolu akom, tem, maslak, atatürk oto sanayi, tarabya) dur kalk da var 140-160 gittiğim yer de. ortalamam 5.9lt/100km.
diyeceğim o ki, dizel neden aldım? benzin fiyatı yüzünden. ben umursamadan sürmek istiyorum arabamı çünkü otomobil özgürlüktür. Aksi halde kamyonlar otobüsler at arabaları traktörler tek sıra halinde 10la güvenli güvenli gidelim.
uzun yol 90 falan cıks. yol bitmez zaman biter.