Merhabalar,
Araci kullandikca, nispeten onceki sahibinin hangi bakimlari yaptigindan emin olamadigim ve mevcut km sininde verdigi endiseyle, JEEP yetkili servislerinin %20 iscilik ve yedek parca indirim kampanyasi cercevesinde, dun canavarin sanziman yagini degistirdim. Fitograf cekmek istedim ancak servisteki yetkili arkadaslarin cok sicak bakmamasi ve profesyonelliklerine olan inancim sebebiyle fotograf cekmedim. Yoksa paylasmaktan buyuk mutluluk duyacaktim. Biraderimin Kanada dan hediye getirdigi 2 adet sanziman filtresi, 1 adet yag filtresi ve 8 adet buji ile servisin yolunu sabah erken saatlerde tuttum. Elimdeki parcalarin dogrulu hususunda cok degerli servus mudurunun yardimlarini alarak parca seri numaralarina gore dogrulamalari yaptiktan sonra ise koyulduk. Karterin acilmasini mutakip gerekli ATF yag bosaltildi ve filtreler degistirildi. Karter iyice temizlenip islak contayla kapatildiktan sonra 7 litre yeni sanziman yagi eklendi. Arazi vitesi ve yaglari gibi diger transmisyon parcalari kontrol edildi. LPG li bir araci ilk defa kullanmanib verdigi teknik bilgi eksikligi ve bu nedenle olusabilecek hasarlarin onune gecebilmek amaciyla izellikle bujiler olmak uzere genel kontroller yapildi. Bujilerin durumu beklenenden iyiydi ve temizlenmesi sonrasinda degisime gerek kalmadan tekrar takildi. Cikan yag incelendi ve sanzumanda olusabilecek bir asinmayi gidteren partikul, yay v.b kirilan, kopan parcaya eastlanmadi. Yagin rengide pembemsi bir acik visne rengindeydi ki bu kadar temiz olmasi memnuniyet vericiydi. Bir sonraki bakim yaklasik 13 yasinda olan radyator, fan ve fan koruyucusunun ve belkide baglantili borular, contalar ve kelepceler olacak. Samimiyetimiz arttikca servisten fotograflarla donmeye cslisacagim. Genel bakimla beraber 300TL gibi bir tutar odedim. Kis bakim kampanyasi nedeniyle hediye polar battaniyemi de alip eve dondum.
Herkese selamlar....