Bu "piyasa" dedikleri şey bi yandan uyuz olduğum, bi yandan da hoşuma giden bi şey çünkü örnekteki gibi diğerini 3 bin lira daha ucuza almanıza sebep olabiliyor
Ama ara ara gıcık da oluyorum, geçen bi doçent hocamız aradı, İlker sen bilirsin, bi Ceed var tanıdıkta, 2010 model dizel otomatik, ne dersin dedi. Biliyorum ki hoca kolay kolay Kia falan almaz. Ama sordu diye söyledim, (fiyatı 33 küsür lira) hocam o paraya zarar ettirmez, güzeldir, sorunsuzdur, sadece 4 ileri tork konvertörlü şanzıman olmasından dolayı ş.içi 9 litreyi görebilirsiniz... gibi anlattım. Tamam dedi
güya alacak
ama ben biliyorum almaz
Bi de yeni elantra önermiştim, sıfır-otomtik seçeneği baya uygundu önerdiğimde. Hundeyi arabası almam illa Toyota olacak dediydi. Eyi dedim içimden
Geçen karşılaştık, noldu hocam dedim Ceed meselesi? Yok satamazsın, elinde kalır falan demişler falan filan... Neyse uzatmayım.
Bizim hoca milleti 2 kısım. 1.si parasının kıymetini öyle bilir ki Toyota, Opel, Ford, VW'den başka almaz. Önemli olan ne aldığı değil, nasıl satabileceğidir. 2. kısım ise tam tersi
Mesela gider baba araba diye Xantia alır (mesela), başka arabaya bakmaz. Ortası pek yok bizde. Ben galiba 2. kısma giriyorum.
Bu "piyasa" denen şeyi anlamak için bipper-nemo-fiorino herhalde en güzel örnek.