Herkese Merhaba,
Öncelikle yorumlarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Eleştirel tarzda yorumların daha fazla olduğunu görüyorum. Ancak LPG yi seçmede kendimce makul nedenlerim var. birkaçından size bahsedeyim.
Rapid benim kullandığım 10. arabam. Öncesinde 2 dizel, 6 benzin+LPG ve 1 benzinli aracım oldu. Erzurum şartlarında hemen her türlü yakıt araç kullandım sayıyorum kendimi. Dizel için konuşacak olursak bu iklim şartlarında dizelin sizi nerede yolda bırakacağı asla bilinemez. Tam olarak saatli bombadır, soğukta donmaz dediğiniz bir anda bir bakmışsınız, motorunuz susmuş. Marka veya model farketmez, risk hepsinde vardır. Tüm dizeller donmaz, ama tüm dizeller her an donabilir, konuya böyle bakmak lazım. Dizel için ikinci sıkıntı ise kusursuz yakıt koymak zorundasınız, bir tek sefer dahi kötü yakıta denk gelirseniz yakıt pompası ve enjektörler elinizde kalır, bu da en az 7-10 bin tl demek. Böyle bir durumda da ne yakıtı satanı ne de size garanti vereni yanınızda bulamazsınız. (Başıma geldi. Araç ford focus, 5 aylık ve 8 bin km de idi. Mazot pompası arızalandı, ne ford garantisini devreye soktu, ne de PO zararımı karşıladı, çekici ücreti bile cebimden çıktı, 3 bin tl gitti...
Bu şartlarda ve iklimde geriye benzin yada benzin+lpg kalıyor. Ben ikinciyi tercih ettim, hepsi bu. Sırf LPG takıldı diye aracını full garantiden çıkaran bi marka bu zihniyetle araçta LPG yokken de aracına ne kadar sahip çıkar???
Madem garanti yok, bakımları dahi serviste yaptırsam mı ki düşünmüyor değilim?