škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Yay sertliği - renkli noktalar

lrfan · 72 · 27520

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı lrfan

• Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.skodaturkey.com
Daha önce Serkan Ustam demişti ki fabrikasyon yaylar üzerindeki noktalar sertlikle ilgili diye.

Benim 1150 kg olan 1.4 benzinli Romster'de 4 kırmızı bir mavi var, Ersin'le az önce konuştuk, onun 1.4 TDI Roomster'de 4 sarı bir mavi varmış, çok sert olduklarından yakınıyordu, onun aracı 100 kg kadar daha ağır...

Sizlerin araçlarında ne renk? Araç modeli ve motoruyla yazarsanız karşılaştırmış oluruz.

ahmettatlı

• Ziyaretçi

Çevrimdışı kadir_

• Kısa Bir Ara..
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Benim hiç bir bilgim yok en son serkan usta söktü ona sormak lazım gerçi ben kaldığınıda sanmıyorum renklerin :D

Çevrimdışı ersinkeles

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: lrfan;36184
Daha önce Serkan Ustam demişti ki fabrikasyon yaylar üzerindeki noktalar sertlikle ilgili diye.

Benim 1150 kg olan 1.4 benzinli Romster'de 4 kırmızı bir mavi var, Ersin'le az önce konuştuk, onun 1.4 TDI Roomster'de 4 sarı bir mavi varmış, çok sert olduklarından yakınıyordu, onun aracı 100 kg kadar daha ağır...

Sizlerin araçlarında ne renk? Araç modeli ve motoruyla yazarsanız karşılaştırmış oluruz.

İrfan abi benimki en başta bir adet kırmızı arkasından dört tane sarı var. Mavi hiç yok..

Çevrimdışı mygokhan

• ŠKODA
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
1.2 Roomster 70 HP 2007

2004 Skoda Fabia 1.2 HTP
2007 Skoda Roomster 1.2 HTP
2011 Skoda Fabia II 1.2 HTP  
2012 Fiat Doblo Cargo maxi 1.3 Mjet
2015 Ford Courier Van 1.5 TDCI

Çevrimdışı AhmetH

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
davlumbazlara bak  :spr:

hiç işiniz  yok mu sizin  yahu :kiki:

Çevrimdışı mygokhan

• ŠKODA
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: AhmetH;36237
davlumbazlara bak  :spr:

hiç işiniz  yok mu sizin  yahu :kiki:

Şu anda çok pis mesela denk geldi bir ara temizlemiştim :kiki:

Lift olsa neler yapacağımda :hanz::hanz:
2004 Skoda Fabia 1.2 HTP

Çevrimdışı AhmetH

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
jack stand  ve  ufak  bi  kriko  lazım  bence  aracın  malzemelerine  güvenmiyorum ben abi.

gerekli  sıkma torkunu  sağlayabiliyormusun  bilmiyorum  110 Nm sıkmak  lazım  en az bijonları

neyse  konu  sapmasın   eline sağlık  öbür konuyada baktım  canım çekti, müthiş güzel uğraşlar :D

Çevrimdışı mygokhan

• ŠKODA
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: AhmetH;36247
jack stand  ve  ufak  bi  kriko  lazım  bence  aracın  malzemelerine  güvenmiyorum ben abi.

gerekli  sıkma torkunu  sağlayabiliyormusun  bilmiyorum  110 Nm sıkmak  lazım  en az bijonları

neyse  konu  sapmasın   eline sağlık  öbür konuyada baktım  canım çekti, müthiş güzel uğraşlar :D

Ben doblonun ve corsanınkinide kullandım.Bunların yanında benim skodanınki forklift gibi :kiki:

Ecnebi forumlarında paylaşmıştım bunu o zamanlar.Adamlar demedğini bırakmadı, güvenli değil vs falan diye..:)

Bijonları sıkıyorum sıkmasına ama zaten bijon anahtarının kolu kısa kuvvet X kol vs diye bir fiziksel denklem vardıya ondan işte fazla güç kullanamıyorum..Arabanın torku 112 zaten o kadar torku nasıl uygulayacağız :kiki:
2004 Skoda Fabia 1.2 HTP

Çevrimdışı lrfan

• Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Sıkma sertliği hissine alıştım, serviste de havalı anahtar ile kontrol ediyorum. Yeterli seviyede sıkabiliyorum, ne çok sıkı ne çok gevşek...  :ok:

1.9 TDI Roomster'da da Ersin'deki renk varmış. Demek ki TDI'ler sert. Fabia'da da aynı mı acaba? Ağır dizel motora sert süspansiyon demek ki...

Çevrimdışı Suleyman

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Benim araçta Roomster 1.4 TDI ama lastik hava basıçlerı fazla olunca da sertlik hissediliyo. Fabrika verilerine göre şişirince sertlik hissediliyor. Genelde 30 Psi öneriyorlar.

Çevrimdışı ersinkeles

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: lrfan;36288
Sıkma sertliği hissine alıştım, serviste de havalı anahtar ile kontrol ediyorum. Yeterli seviyede sıkabiliyorum, ne çok sıkı ne çok gevşek... :ok:

1.9 TDI Roomster'da da Ersin'deki renk varmış. Demek ki TDI'ler sert. Fabia'da da aynı mı acaba? Ağır dizel motora sert süspansiyon demek ki...

İrfan abi dün Gökhan'la sadece helezonların farklı olabileceği konusunu düşündük. Amortisörler aynı olabilir dedik. Eğer sadece yaylar farklıysa yaylar değişilebilir ne dersin?
« Son Düzenleme: 22 Eylül 2009, 13:09:01 Gönderen: ersinkeles »

Çevrimdışı lrfan

• Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle

Çevrimdışı ersinkeles

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: lrfan;36417
Elbette kolayca değişir ;)

Peki o zaman abi amortisörlerimizi de karşılaştıralım madem :ok:

Çevrimdışı mygokhan

• ŠKODA
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Amortisörlerde hangi etiket değerine bakacağız? Bende ilk fırsatta bakıp foruma eklerim...
2004 Skoda Fabia 1.2 HTP