škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

kör nokta sorunu ve değerlendirme

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı caniggia7

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Herkese merhabalar. Forumda da Skoda'da da yeniyim. 1 ay önce 1.2 TSI Octavia aldım, atmosferik Focus 1'den sonra turboya yavaş yavaş alışıyorum. Aracın kalkışı değilse de ara hızlanmaları oldukça tatmin edici (kalkışa ben henüz alışamamış olabilirim). Yakıt tüketimi şehiriçi (Ankara), tümü mesai giriş-çıkış saatlerinde 7-7.5 lt aralığında. Yol biraz açıksa, biraz da düşük devirde vites değiştirilirse 6'ya kadar iniyor ama ben 7.5'a razıyım, keyif almadan kullanmaktansa.

Gelelim soruna. Aracın yan aynaları aşırı dar. Nasıl ayarlarsanız ayarlayın, ciddi bir kör nokta mevcut. Aracı teğet geçecek şekilde ayarladığınızda açıktan gelen araçlar, yandaki kör noktayı giderecek kadar açtığınızda ise hemen arkanızdayken şerit değiştiren araçlar kör noktada kalıyor. Focus 1 kullananlar billir, araçta kör noktaya düşme şansınız sıfırdır (2.5 yılda bir kez bile düşmedim) ama Octavia'daki durum ciddi anlamda sürüş keyfimi kaçırıyor. Haftasonu kör nokta aynası takmayı düşünüyorum ama onda da mesafe tespitinin zor olduğu söyleniyor. Omuzüstü bakmak zorunda olmak hiç hoşuma gitmiyor ve bu sorunu çözemezsem aracı az zararla değiştirmeyi bile düşünüyorum.

Ayna camını biraz dışbükey bir camla komple değiştirmeyi de düşündüm ama ısıtmalı ayna olduğu için başarılı olur mu bilemedim. Umarım önerebileceğiniz birşeyler vardır (omuzüstü bakış hariç :D )
« Son Düzenleme: 29 Mayıs 2013, 20:05:33 Gönderen: caniggia7 »

Çevrimdışı volumex

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
aracı test ederken ben de aynı sıkıntılı durumu yaşadım ama araca ilk defa bindiğimden, koltuğu tam ayarlamadığımdan ya da araca alışık olmadığımdan diye düşünmüştüm. şimdi sizin yazınızı okuduğumda aynaların gerçekten küçük olduğuna karar verdim. almayı düşündüğüm bu araçta can sıkıcı ve hayati bir durum.

Çevrimdışı cretan

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
ben aracımı rahat kullanabiliyorum siz başlığı açana kadar da düşünmemiştim hiç... eğer böyle bir sıkıntınız varsa kör nokta aynası yardımcı olur tabi...ancak zamanla gözünüz alışıyor bir sorun olmadan kullanabilirsiniz bence...

bunun sorun olacağını düşünüyorsanız kesinlikle almayın aracı keyifle binmedikten sonra bir anlamı yok...

Çevrimdışı anamarina

• az kaldı
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
yurt dışında worthersee için çalışan firmaların daha önce aynalar konusunda değişiklik yaptığını biliyorum hani istenirse başka bir aracın aynasını aracınıza uygun hale getirebilirler ama maliyeti biraz tuzlu olabilir
« Son Düzenleme: 03 Haziran 2013, 08:13:25 Gönderen: anamarina »

Çevrimdışı turker

• TDI
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.ilkerturker.com
aynanın üzerine yapıştırılan minik ve kavisli aynalardan var :D eski ama kesin çözüm.

Çevrimdışı ytas11

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
ayanaya ksikli çizgilerle olan kör nokta kısmı konabilirdi. 2005 araçta bile vardı vw grubu

Çevrimdışı caniggia7

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
arkadaşlar ben yandım siz yanmayın, trafikte genelde soldan giden, büyükşehir trafiğinde yanlış şerit kullanımından bezmiş, bu yüzden insanları tehlikeye atmadan şerit değiştiren biriyseniz, uzak durun bu araçtan. hem bu kadar küçük ve biçimsiz bir yan ayna koyup hem de ucunu dışbükey yapmamaları çok enteresan. ömrümde yemediğim kornayı (muhtemelen küfrü) yedim 1 ayda, tabi ben de aynen skodaya iletiyorum.

geçen haftasonu kör nokta aynası takmayı denedim. ancak hem aynanın şekli, hem de dar yapısı nedeniyle, zaten küçük olan aynadan hepten feragat etmek zorunda kalıp geri çıkardım.

bu haftaysa superb veya yeni kasa jetta aynası takılıp takılamayacağını araştırdım ama net bir cevap yok. belki siz bir fikir verebilirsiniz bunla ilgili.

@anamarina,

hocam worthersee hakkında biraz bilgi verebilir misiniz? internet sitelerini bulamadım maalesef. nasıl sipariş verebilirim, fiyatını nasıl öğrenebilirim, kalitesi, güvenilirliği nasıldır? yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.

hepinize çok teşekkür ederim.

Çevrimdışı anamarina

• az kaldı
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
bunların neler yaptığına inanamazsınız alman araçlarına siteleri bu:http://southernworthersee.com/

hatta bunlar en profosyonelleri: http://www.h2otuning.com/

buradan mesaj atabilirsiniz
« Son Düzenleme: 04 Haziran 2013, 23:31:41 Gönderen: anamarina »

Çevrimdışı caniggia7

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
çok teşekkürler tekrar. hemen yazıyorum. iyi akşamlar.

Çevrimdışı anarche

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Focus'dan sonra aynaların küçük gelmesi normaldir. Zamanla alışırsınız diye tahmin ediyorum.

Çevrimdışı caniggia7

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
herkese merhaba tekrardan. malum şikayetimi aracı aldığım bayiye ilettim ve teknik servis müdürü ile bir usta hayli uğraştılar sağ aynanın ayarı için. (1 gün önce bir başka müşteri daha aynı şikayetle gelmiş bu arada) sonunda araçta ciddi bir kör nokta sorunu bulunduğunu kabul ettiler ve konuyu yüce oto'ya iletmemi, kendilerinin de aynı yönde görüş bildireceklerini söylediler. bugün yüce oto'dan dönüş geldi. tahmin edileceği üzere herhangi bir sorun olmadığını iddia ediyorlar. bense kendilerine aracı zaten satılığa çıkardığımı, "benim sorunuma" bir çare istemediğimi, "kendi sorunlarıyla ilgili olarak" kendilerini uyardığımı söyledim.

bu mesajı yazma amacıma gelince, birincisi henüz bu aracı almamış olanları, bu ciddi güvenlik zaafiyetiyle ilgili uyarmak, ikincisiyse bu sorundan muzdarip arkadaşları bilgilendirmek. zira, şikayetin tekrarlanması durumunda bir çözüm geliştirmek zorunda kalacaklardır. umarım birilerinin işine yarar anlattıklarım.

iyi akşamlar.

Çevrimdışı mdindas

• hürgeneral
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
« Son Düzenleme: 11 Haziran 2013, 20:05:44 Gönderen: mdindas »

Çevrimdışı caniggia7

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
teşekkür ederim hocam, yanlış anlamazsanız 13 yıllık şoförüm, hatırladığım kadarıyla 5. farklı arabam ve ilk kez böyle bir sorun yaşıyorum. aynanın ayarıyla ilgili bir durum değil, ben de, bu işi benden iyi bilen çok kişi de denedi, yalnızca 1 şerit genişliğindeki kör noktanın yeri değişiyor, o kadar.

1- konumu
2- şekli
3- genişliği
4- hepsinin üzerine bir de dışbükey uçlu olmayışı

sorunun kaynağı bunlar. aracımda airbag, esp vs.  dikiz aynası dahi olmasın ama 2 yan aynam, aracın 2 metre arkasından itibaren 1.5-2 şerit görmeli. herkesin hassasiyeti, takıntısı farklı :)

Çevrimdışı hbucak

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: caniggia7;436306
teşekkür ederim hocam, yanlış anlamazsanız 13 yıllık şoförüm, hatırladığım kadarıyla 5. farklı arabam ve ilk kez böyle bir sorun yaşıyorum. aynanın ayarıyla ilgili bir durum değil, ben de, bu işi benden iyi bilen çok kişi de denedi, yalnızca 1 şerit genişliğindeki kör noktanın yeri değişiyor, o kadar.

1- konumu
2- şekli
3- genişliği
4- hepsinin üzerine bir de dışbükey uçlu olmayışı

sorunun kaynağı bunlar. aracımda airbag, esp vs. dikiz aynası dahi olmasın ama 2 yan aynam, aracın 2 metre arkasından itibaren 1.5-2 şerit görmeli. herkesin hassasiyeti, takıntısı farklı :)

Size teşekkür ederim. ben sizin kör nokta uyarınızdan sonra daha dikkatli davranıyorum. İnşallah bir çözüm üretiler.

Çevrimdışı ailotana

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
A5 kasadaki kör nokta olayı çok güzel. Görmediğin yer kalmıyor gibi bir şey neredeyse. Bu kasada niye yapmamışlar ki bu özelliği, çok enteresan.