Hocam polemik yaşamaya gerek yok.
Benim ölçülerimde ve ayna ayarlarında biri için boş bir arazide 2 araç defalarca deneyerek elde ettiğim bir gözlemi paylaşıyorum.
Yine benim görüş açıma göre
benim aracımın kör noktası tamamen yan ayna ile ilgili. Diğer araçların kör noktaya düştüğü nokta hemen arka çapraz değil. Arka kapı hizasından yaklaşıp çok kısa süre ön kapı hizasına kadar geçtikleri bir bölümde kör noktada kalıyorlar.
Ayrıca bu durum zaten beni tam arkamdan takip edip birden bire aynadan yok olan araçlar için baş göstermiyor. Bu tür bir durumda uyanık bir sürücü arkadaki aracın birden kaybolduğunu görünce kör noktada olabileceğini tahmin edip ona göre seyrini düzenler.
Sorunlu durum, yanınızdaki şeritte kör noktaya girmesi. Bu durumda maalesef araç öncesinde de görünür değil. Yan aynalarda da.
Ama sizin yaşadığınız durum farklı olabilir, ölçüleriniz ve ayna kullanım açılarınız farklı
olabilir. Bu nedenle sizin sorununuzu bu ayna çözecek olabilir.
Her durumda denemeden sadece buradan fikir alarak kesin sonuca ulaşmanız zor. Birisi çok memnunum alın der, benim gibi bir diğeri işe yaramayacağını söyler.
Yukarıda da belirttiğim gibi aslında bu tamamen kişilerin anatomik yapısı ve ayna ayarına göre değiştiğinden en sağlıklısı bizzat denemek.