Arkadaşlar dün itibari ile aracı gidip gördüm ancak test sürüşü imkanım olmadı. Baktığım donanaım kısmetse almayı düşündüğüm Elegance idi.
Dış görünüş olarak çekici. Evet heyecanlandıran veya yenilikçi bir tasarımı yok ancak oldukça oturaklı ve kaliteli duruyor.
İç kısımda kullanılan malzeme kalitesi oldukça iyi düzeyde. Ön konsolda bolca yumuşak plastik kullanılmış. Kumandalar, dashboard gayet derli toplu görünüyor. Focus-Civic vb futuristik tasarımlı araçlardaki o kumanda kargaşası yok. Bu sayede araç daha ferah görünüyor. İleri-geri ve yüksekliği ayarlanabilir kol dayama, hemen her yerdeki eşya gözleri, soğutmalı torpido ve ön koltukların arasında bulunana arka havalandırma kanalları çok kullanışlı. Bagajın genişliğinden bahsetmiyorum bile, tam benim gibi yeni çocuklu veya kalabalık ailelere göre. Kapılardaki krom detaylar oldukça şık. Çoğu kişinin sevdiği ön led farları ben çok sevemedim. Daha şık bir tasarım olabilirdi, hakikatten sonradan siz taktırmışsınız gibi duruyor. Yeni VW lerdeki gibi mercekleri saran bir led yapısı olsa eminim daha çekici olurdu.
Beni en çok endişelendiren koltuklar ve bej döşeme idi. Öncelikle söylemeliyim ki bej döşeme zaten geniş olan iç mekanı daha da ferah hale getiriyor. Bazı forunlarda döşemelere kalitesiz denmiş ama bence gayet güzeller. Şöyle karşılaştırayım yeni Hyundai Elentranın döşemelri hakikatten kalitesiz ama bu öyle değil. Belki kırçıllı görüntü bu izlenimi vermiş olabilir. Ben öncelikle siyah döşeme isterim diye düşünmüştüm ama kesinlikle bej tercih edilmeli. Bakması zor ama havası başka. Zaten siyah döşemenin ne zaman geleceğini bilmiyorlar, siyahı yarım deri veya tam deri isterseniz Temmuz da alabiliyosunuz.
Opsiyonlara gelirsek ben sunroof, siyah döşeme, 17'' jant, 3 kollu direksiyon istiyordum. Ama siyah döşemeden vazgeçtim. 3 kollu direksiyon da çok çok gerekli değil. Bu direksiyonu istersek sipariş özel olacağından aracı 1-2 beklemek gerekebilirmiş. Sunroof ise satıcının dediğine göre sadece panaromik olarak geliyor, 3Bin TL ve temmuzdan sonra teslim ki uzama ihtimali de olabilirmiş. Bu durumda ben sadece 17'' jant isterim. Ama durumu olan mutlaka panaromik sunroof u alsın derim.
Renk olarak ben kullanım kolaylığı bakımından beyazı sevdim. Showroom da cappucino bej ve platin gri vardı. Cappucino bej biraz daha ağır, platin ise hem ağır hem sportif duruyordu. Şansıma platin gri bir elegance ı hava kararmak üzereyken yolda gördüm ve gidişi duruşu rengi çok hoşuma gitti.
Şimdi aracımı satılığa çıkardım. Eğer düşündüğm fiyata satabilrsem biraz da kredi çekip bu aracı almak istiyorum. Artık hayırlısı.