Arkadaşlar yine aynı yere (erzurum) yolculuk yaptım İstanbul'dan, Şubat ayında yaptığım gibi..Bu kez tek başımaydım ve yolculuğum fazlasıyla meşakkatli oldu. Tek başıma olduğum için dinlenerek geldim ve yollarda boydan boya, kilometrelerce yapılan çalışma yolculuğu haliyle uzattı. Yakıttan bahsedeceğim size. Arabam, Greenline 1.6 TDI Elegance. Şubat ayında bu 1250 KM'lik yolu yaptığımda (kış ve yaz lastikleriyle) Allah ne verdiyse, yol müsade ettikçe basmıştım. 140-160 hızlarından düşmedim uygun yollarda. 55 litrelik ful depo bana bu halde 860 KM yol yaptırmıştı.
Bu son geldiğimde ise özellikle 120 KM sabit hızı denedim, CControl yardımıyla. Ortalama 5.4-5.8 litre yakıt tüketimiyle ful depo, 940 KM yol alabildim. Yollardaki çalışma ve otoyol dışında kavisli yolları da gözönüne alın lütfen. Vesselam; gazı kökleyip basmayarak, kasmadan son hızla yaptığım yolculukla, 120 KM sabit hızla, kasarak yaptığım yolculuk arasında, 80 KM'lik bir tasarruf yakaladım!!! Soru şu: 80 KM'lik yakıt tüketimi için, kasmaya, daha geç varmaya değer mi??
-Bir ara da, çileli gibi görünse de 90 KM sabit hızla yolculuk yapmayı planlıyorum. Bakalım 1100 KM'yi yakalayacak mıyım?