Arkadaşlar şu ana kadar üç firma ile görüştüm. Bana verdikleri cevaplar şu şekilde oldu:
O.CT Tuning:
"Merhabalar Can Bey
Evet araciniz kontrol ünitesi olarak GOlf 7 ile aynıdır.Golf 7 lerde evet yapılamaktadir. Ücreti Tdi araclarda 2100 TL + kdv seklindedir. Performans olarak 105Hp den 132 Hp ye cikmaktadir. Tork ise 250Nm’den 295Nm’ye cikmaktadir. Uygulama ile ilgili oncelikle araciniz bize geldikten sonra aractaki bilgileriniz İsvicreye gonderilir. 1 saat icinde hemen mi yoksa 1 hafta icinde mi hazir olacagi yazilim bilgisi gelir. Bunun üzerinede uygulama yapilir."
Vmax Performance:
"merhaba, box tuningi bende önermiyorum. Aracınıza yapılacak olan uygulama remapdir. Normal bir yazılım ile yaklaşık 140HP - 320NM tork alınabiliyor. Eğer dilerseniz biraz daha agresif bir yazılım ile 155HP alabiliriz. 10-12-2013 ile 05-01-2014 tarihleri arasında kampanyamız mevcut. Normalde aracınızın uygulama bedeli 800TLdir. Bu tarihler arasında gelebilirseniz %20 indirim uygulayabilirim. Bu tarihler haricinde uygulama ucreti 800TLdir. Gelmeden 1 gün önce haber verirseniz çok daha iyi olucaktir."
Booster Performance:
forumda da paylaştığım gibi aracımı fziksel olarak görüp, beynini söküp bakan tek firma. Söylediği beynin yeni nesil Tuning Protection lı Bosch olmasından dolayı bu beyne henüz yazılım yapılamadığı yönünde.
Benim yorumum ise şu şekilde:
1- Yurt dışı forumlarda ve ecu remap yapan diğer firmaların sayfalarında da gördüğüm kadarıyla bu yeni nesil beyne yazılım yapabilen yok. Hatta işin kötüsü bazıları beynin özelliğinden dolayı remap denemesi yapıldıktan sonra aracın çalışmadığını daha da önemlisi orjinal yazılım yüklendiğin de dahi bu sorunun devam ettiğini söyleyenler var.
2- Bazı firmaların box uygulaması var ama yukarıda da söylediğim gibi rail sensörleri ve enjektörlerinin sağlığı için tavsiye edilmiyor.
Şimdi Vmax'den Ümit Bey'e aracımın beyninin yeni nesil olduğunu söyledim. Kedisi önemli olanın motor no su olduğunu söyledi. Ruhsattan verdiğim motor numarası üzerine yazılımı yapabileceğini belirtti. Yalnız verdiği değerler sanki eski TDI lar için olan gibi. Bu nedenle Ankara'ya yolum düştüğünde aracı kendisine gösterip durumu kesinleştireceğim.
O.CT'nin Türkiye distribütörü Ender Elektronik. MAil ıma hemen cevap verdiler. Benim görüşüm ciddi bir firma olduğu yönünde. O.CT nin yazılımı yapabilmesinin nedeni de detayını tam anlamadığım yeni bir aygıt almış olmaları. Sözüm ona sadece onlarda olan bir aygıtmış. Her neyse sitede yazan 5 sene ECU 2 sene araç garantisi ciddi bir durum. Bu konuyla ilgili mail attım. Gerçekten araç garantiye giriyorsa bence en sağlamı O.CT olur.
Konuyla ilgili gelişmeler oldukça buradan paylaşacağım.