105 bg 250 tork sanki bu a7 için yeterli gelmiyor mu? benim eski 136 bg 2.0 97 mondeodan sonra uçak kullanıyormusum gibi geliyor bana. zannederim çok dandikti bizim eski külüstür:D acaba gözden kaçırdığım bi perf.eksikliği mi var hani superb için bu motorun yetersiz kalma ihtimali var bencede ama hangi koşullarda verim/yanıt alamıyorsunuz a7 den?
Lütfen Yanlış anlamayın sakın,
97 model 2.0 mondeo her ne kadar 136hp olsa da torku 3700d/d de 176 dır. Atmosferik olduğundan max gücü ve torku üst devirlede üretir. Bu nedenle 1700d/d de 250 nm veren turbo beslemeli bir aracın daha güçlü bir his vermesi gayet normal.
Benim önceki araçlarım Insignia 1.6T ve Asra GTC 1.6T idi. Doğal olarak buu araçlardan sonra A7 nin perf ı tatmin edici gelmiyor.
A7 nin bu motoru kalkışlarda ve ara hızlanmalarda çok tatmin edici değil. Performans olarak klasik bir aile sedanı işte. Haa tabii alırken bunu bilerek aldık. Önceliklerimiz iç hacim, güvenlik, kalite ve konfordu. Ama yen nesil dizellerde olduğu gibi (özellikle kore grubu) 120-130 hp aralığında olsaydı inanın çok daha keyifli olurdu. Şu an Hyundai'ın 130 luk dizel motorları çok iyi perf veriyor. Üstelik sadece ECU ile 160hp bandında geziniyorlar
En azından eski nesil bosch beyin le piyasaya çıksaydı 140-150 hp civarına yükseltbilirdik