geçen hafta benimde başıma geldi. ben daha uzun basıyordum ama almıyordu. başlarda ikinci marşta rahat alıyorken en sonunda 10-15 dakika uğraşma sonucu çalıştırabildim. bende aküden şüphelendim fakat akü ışığı yeşil yanıyor ve bu sorunu sürekli yaşamıyordum. 10-20 çalıştırmada bi oluyordu. benim kapı kilitlerinde sorun vardı, daha önce başıma gelen bi arızadan dolayı sorunun bundan kaynaklanabileceğini düşündüm. kapılar bazen şoför kapısını kapattığımda bazen hareket halinde giderken kendi kendine kitleniyordu. oksitlenme olabilme ihtimali geldi aklıma ve kapı kilitlerine wd40 sıktım. bunun etkisinden midir bilmiyorum fakat sonrasında sorun çıkarmadı.
daha öncesinde yaşadığım sorun ise. aracı çalıştırdığımda asr ışığı sönmüyordu. aracın sigortalarını kontrol ettik, farlara falan bakarken arka fren lambasının biri hiç yanmıyor diğeri kafasına göre takılıyordu. patlamış olan fren lambasını değiştirdiğimde asr sorunuda ortadan kalktı.
senin aracındada ufakta olsa herhangi bir sorunun var ise ondan kaynaklı sorun çıkartıyor olabilir. duyduğum kadarıyla elektrik aksamında ki herhangi bir sorun benzin pompasının çalışmasına engel olabiliyormuş.