Arkadaşlar merhaba,
daha öncesinde baskı balata değişimi, fiyatı ve aracın çekişten düşmesi gibi durumlar hakkında yazıları okumuştum. geçtiğimiz hafta da başıma geldi en azından güncel fiyatları bilin istedim.
öncelikle fiyat konusunda şöyle bir durum var; skoda servisinde baskı balata değişimi için bana orjinal LUK marka olursa 1100 tl yan ürün olursa 700 tl olarak fiyat biçildi. benim aracı her zaman götürdüğüm ve güvendiğim ustam ise işçilik dahil 525 tl para aldı ve çıkan LUK marka baskı balata yerine tekrar LUK markası takıldı.
Yani fiyatlar değişmekte. Ancak şunu söyliyeyim; parça fiyatı (baskı balata + bilyalar) 325 tl orjinal yedek parçacısında (BURSA). Ve servislerin verdiği 800 tl fiyat bayağı oynanmış fiyat.
Bunun dışında skodaların kronik sorunu olarak bahsedilen debriyajın yukarıda kavraması diye bir durum yok. ustanız iyiyse; debriyaj gayet aşağıda olması gerektiği gibi kavrıyor. ileride ne olur bilemem...
bittiğini nasıl anlarız diye merak edenleriniz varsa 4. viteste düz yolda gittiğinizi varsayın. gaza yüklendiğinizde devir artıyor ancak araç ivmelenmiyorsa bitmiştir. aksatmayın yolda kalırsınız.
bu bilgilendirmeyi yapayım dedim. bir faydası olur belki...
iyi günler...