škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Rapid yakıt tüketimi

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı scinkose

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Herkese merhabalar. Yaklaşık 1 aydır 1.2 TSI rapid kullanıyoruz. Araç şu anda 750 KM de, Bunun 450 Km sini şehirler arasında yaptık. Şehirlerarası yolculukta biraz aracı da denemek amacıyla sürat yaptık. Araç zaman zaman 160-165Km hızı gördü, ortalamasını 130-140 km diyebiliriz. Geri kalan kilometresini ise İstanbul trafiginde semt dışına çıkmadan bakkal, market, ev arası yaptı.
 Yol bilgisayarı toplamda ortalama yakıt tüketimini  12L/100km olarak gösteriyor. Bana çok yakmış gibi geldi. Rapid kullanan arkadaşlar bu konudaki fikirlerini ve ortalama yakıt değerlerini paylaşabilirlerse sevinirim. Herkese kazasız belasız güvenli sürüşler diliyorum.

NOT: 450 KM lik şehirdışı yolculuğunda, yukarıda anlattığım kullanım tarzı ile yaklaşık 150-160TL lik yakıt harçamıştı. Bunun yaklaşık 100-150 Km si yoğun trafik nedeniyle dur kalklar ve düşük hızda kat edilmiştir.

Ugur A.

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: scinkose;440269
Herkese merhabalar. Yaklaşık 1 aydır 1.2 TSI rapid kullanıyoruz. Araç şu anda 750 KM de, Bunun 450 Km sini şehirler arasında yaptık. Şehirlerarası yolculukta biraz aracı da denemek amacıyla sürat yaptık. Araç zaman zaman 160-165Km hızı gördü, ortalamasını 130-140 km diyebiliriz. Geri kalan kilometresini ise İstanbul trafiginde semt dışına çıkmadan bakkal, market, ev arası yaptı.
 Yol bilgisayarı toplamda ortalama yakıt tüketimini  12L/100km olarak gösteriyor. Bana çok yakmış gibi geldi. Rapid kullanan arkadaşlar bu konudaki fikirlerini ve ortalama yakıt değerlerini paylaşabilirlerse sevinirim. Herkese kazasız belasız güvenli sürüşler diliyorum.

NOT: 450 KM lik şehirdışı yolculuğunda, yukarıda anlattığım kullanım tarzı ile yaklaşık 150-160TL lik yakıt harçamıştı. Bunun yaklaşık 100-150 Km si yoğun trafik nedeniyle dur kalklar ve düşük hızda kat edilmiştir.
Tüketimin bu kadar yüksek çıkmasının sebebi yukarıdaki kısım bana göre.

Çevrimdışı c@n77

• Mean vRS...
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Bu surus guzergahi icin bence normal degerler... en onemlisi de semt disina cikmadan yaptiginiz km'ler...

Çevrimdışı msami

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Tüketim normal, bizde de 1.4 TSI DSG var o da başta çok yakıyordu ama şimdi 5 bin km'ye geldi ve İstanbul şehir içi ort. 8 civarı yakıyor. Aracı yumuşak kullanıyorsanız yakıt 2 bin'den sonra filan gözle görülür biçimde düşmeye başlıyor :)

Çevrimdışı scinkose

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Cevaplar icin tsk ederim. 1.2  motor icin tuketim cok gibi gelmisti bana. Bakalim rodajini tamamladiktan sonra neler olacak

Çevrimdışı emre0884

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
SAnırım devirli kullanım yapmışınız. Anlık tüketimi gösteren ekrana göre kullanırsanız daha da düşecektir. Ben sıkışık trafikte bile bu değeri göremedim. Yanlış olmasın ama 8.3 ankara sıkışık trafikte.

Çevrimdışı zaferhan

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
12L inanılmaz derecede fazla...ama bakkala derken 200 m ye arabayla gidiyorsan..sana müstehak :) bence çok kısa yollar için çalıştırma arabayı..en azından 1-2 km olsun...boş yere motor yıpratıyorsun..

normal kullan ortalama hızın 20 km nin üzerinde olsun ..bide öyle bak..o araca 8 lt bile fazla..1.6 golf hitler motorlar vardı..onlar gibi yakmışsın..

Çevrimdışı lrfan

• Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.skodaturkey.com
En yogun trafikte bile çift haneli değerler görmedim 1.2 TSI ile

Çevrimdışı enoktakenokta

• Site Sorumlusu
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Bana da yüksek geldi tüketim.
Hep bi F.D. kafasındaki kişi...

Çevrimdışı c@n77

• Mean vRS...
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Ama arkadaş çok kısa mesafelerde kullanıyorum demiş... O yüzden tüketimin çift hanelerde olması normal bence...

Çevrimdışı biHEmta

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
1.2 tsi toledo-rapid  almayı düşünüyorum. ama sizin bu yakıt tüketim değerleriniz beni ürküttü açıkçası.  maaşallh nerdeyse hammer lar kadar yakmış. kmde 60 kuruş çok fahiş bir rakam. ama zamanla rodajı tamamlayıp sakin sürüşte normal bir trafikte 7 litrenin bile altına düşeceğini tahmin ediyorum yada en azından öyle istiyorum...

Çevrimdışı scinkose

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Arkadaşlar bakkal market hususunu biraz yanlış ifade ettim galiba. Kullanım tarzımı genel bi ifade ile anlatmak istedim. bu basettiğim yerlerin en yakını 3-4 km mesafede toplu alışveriş yaptığım yerler ya da kızımı götürdüğüm parklar bahçelerdir.

Çevrimdışı enoktakenokta

• Site Sorumlusu
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: scinkose;440327
Arkadaşlar bakkal market hususunu biraz yanlış ifade ettim galiba. Kullanım tarzımı genel bi ifade ile anlatmak istedim. bu basettiğim yerlerin en yakını 3-4 km mesafede toplu alışveriş yaptığım yerler ya da kızımı götürdüğüm parklar bahçelerdir.

Kısa mesafe kullanımda elbette tüketim artacaktır, ancak ben yine de tüketimin yüksek olduğunu düşünüyorum.
Hep bi F.D. kafasındaki kişi...

Çevrimdışı Akif Hoca

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
1.4 TSI ile Son 2.600 km %80 Şehirdışı-%20 Şehiriçi 5.9Lt/100km tüketimim var.
Octavia ile Şehiriçi ve kısa mesafede kış aylarında dahi tek haneli yakıt tüketiyorum..

Çevrimdışı egeadam

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
bende 1.6tdi elegance var, çoğunluk şehirler arası 210 tl ile 1050 km 150 km kala benzin ışığı yandı ortalama 3.5lt görüyordum, şuanda şi ortalama 5,3 gösteriyor. (ort hız 90)