Eğer kamu kurumlarında kalabiliyorsanız önceden yer ayırtarak geliniz. Yiyecek işini de ya orada yada gezeceğiniz yerlerde ayak üstü bile halledebilirsiniz. Eminönü nden tekneler ile boğaz turları vardır. Topkapı sarayı Kapalıçarşı ve Mısırçarşı sını Sultanahmet civarını muhakkak gezin. Ancak unutmayın ki İstanbul da ulaşım bir dert ve sizi toplu ulaşımı bile kullansanız usandıracak düzeyde.
İlgi alanınıza göre Koç müzesi, Hava müzesi. Florya akvaryum, Arkeoloji müzesi vb. yerleri gezersiniz. Biz de sizin tersinize tatile Ege veya Akdeniz e gitmez isek geldiğiniz zaman tanışıp eşlik etmek isteriz.
kamu kurumlarından sadece marmara kampüsünü aradım kişibaşı odada 70 tl 12 yaşındaki ufaklık da dahil aynı 140 tl kahvaltı var.ama gezecek olduğumuz yerlere uzaklık nedir bilmiyorum.mısır çarşısı,Topkapı sarayı gezmeden olmaz tabii ki.
geçen haziran sonu 3 günlüğüne gitmiştim. selimiyede kalmıştık. 3 günde sadece vapur jetonuna 120 tl vermiştim.
gezi olarak 1. gün Topkapı Sultanahmet çemberlitaş selimiye camii mısır çarşısı kapalı çarşı ve civarını Gülhane parkını yani tarihi yarımada olarak tabir edilen bölgeyi gezdik.
2. gün Eyüp te cuma namazı , teleferik pier loti, minia türk ve 3-4 gibi boğaz turu.
3. gün galata kulesi taksim meydanı Dolmabahçe sarayı karşıya geçip biraz Üsküdar
tabi tüm bunları biraz yürüyüp mızmızlanan çacuklar ile yaptık. hep ayakta hep yürüme 3 günlük gezi için ideal bir gezi programı oldu daha fazlasına zaten zaman yetmiyor.
geçen ay samsuna gezmeye gitmiştim öğretmen evinde 1 hafta önceden yer ayırtmıştım. sizde öyle yapın aksi takdirde yer bulmanız zor olur. taksim civarında 3 yıldız otellerde işinizi fazlası ile görür. bi yatak bi duş olsun kafi. hem gezeceğiniz yerlerede merkezi olur.
120 tl kaç kişi gidip geldiniz öyle yahu,aile kalabalık herhalde.yer ayırtmadan gelinmez zaten.eğer dediğiniz gibi taksim gezilecek yerlerin merkezindeyse orayı düşünelim ammavelakin oralarda ekonomik otel biraz zor.4 gün düşünüyoruz.arkadaşımın 12 yaşında birde 4 yaşında çocuğu var bizimki 12 yaşında sorun olmaz gibi.taksimde odada kişi başı 100 tl den aşağı biraz zor gibi.istanbul için tüm yol masrafları dahil herşey 2000 tl bütçe öngörüyorum.
Hocam tarih aralığı nedir?
hocam 25 ağostos veya 1 eylül itibariyle 3-4 gün düşünüyoruz.ama boğazda tekne turu üsküdar anadolu hisarı civarları düşünüyoruz.
irfan hocam önce
a)nerde kalmalıyız mevkii olarak
b)nasıl bir yer kamu tesisleri mi otel mi
c)toplu taşımamı taksi mi
d)gezilmesi gereken yerler olmazsa olmaz nereleri gezmemiz gerek
şimdilik aklıma gelenler bunlar.