0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Depo kapağında o şekilde öneriyor -anti parantez yazdığım değerler 1.6 tdi için, 1.2 motorda farklı yazıyor- Neye göre tehlikeli?
Bende de 215/45/16 var. Fakat bu lastiği bulmak hem daha zor hem daha pahalı kış lastiği olarak. Fakat ben alternatif olarak 205/55/16 düşünüyorum. Zaten bu dunlop lastikler spor olduğundan geniş 1 cm daraltmanın sorun olacağını sanmıyorum.
Depo kapağında araçlar için uygun lastik ölçüleri var. Servise sordum kış lastikleri için. Bana yeni alınacak lastikler ile aracın ideal lastikleri arasındaki farkın %3'ü geçmemesi gerektiğini söylediler. 15" alacaktım ama yeni jant almak gerekiyor. Hem lastiğe hem de janta para vermektense 195/50/16 lastik alacağım. 195/55/16'da alınabilir ama 215/45/16 ile arasındaki fark %3'ü biraz geçiyor. Servisteki elemanlar 195/50/16'nın tam olacağını söylediler. http://www.lastikcim.com.tr/Jant-Lastik-Hesaplama,DP-17.htmlBu adresten hesap yapabilirsiniz. En ideali 195/50/16 gibi duruyor.
basınç sensör tuşuna uzun basıp hafızayı yenilediniz mi pek?
Rica ederim. Yalnız o sensöre pek güvenmeyin arada sırada lastik basıncını kontrol edin. Pek hassas değil. Birara kontrol ettiğimde 1 psi düşmüş ama uyarmadı. 1 psi yükselttim ama yine değişim oldduğunu belirtmedi
195x55x16 Goodyear Ultragrip 8 alarak arayışıma son verdim lastikcim sıkıntı olmayacağını söyledi
Benim lastikçim de lastiğin sürtebileceğini söyledi ve takmadı. Zaten uygun olan da depo kapağında yazdığı gibi 195/55/15. Üzerinde takılı olan yazlık lastikle aynı oldu. Sadece yanak genişledi. Dikkatli sürün, lastiğiniz sürtmesin. Virajlarda lastiğe, araca zarar vermeyin.