škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

1.5 aylık fabialıyım

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı kzmtsn

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
Öncelikle tüm arkadaslara tşkkürler konulara yaptıkları yorumlar için. Deneyim ve gözlemlerim. 2011 fabia 1.2 tsı
İç dizayn ilk aldığımdan beri benim için şık ve sadedir. Teyp vs. Yeri ve konumu  olarak ergonomik. Ş. İçi ev iş yeri mesafem 1 km olduğundan galiba yakıt kütletiyo ortalamam 11-12 civarı oluyo. Kullanma kılavuzunda 4 km den az mesafe için kullanmayın diyordu. Konforunuda beğendim ama esas konu performans araba tam bi canavar. Geçen 170 bastım yol uygun değildi yoksa dahada basardı galiba. :)) mükemmel atik bi araç.
Kurum tutmuş olabilir mi 1.5 ayda kalkarken araba gürlüyo resmen. Bide turbo motor için istop etmeden rolantide beklet felan diyolar emin olamayınca yapmıyorum öyle ama turbodada problem yaşamak istemiyorum.
En yakın zamanda paspasları değiştircem ilçeseyim toz duman rahatsı z ediyo beni. Bi iki hoparlör ve tweet atmalıyım yetmiyo cimrilik yapmışlar bu konuda sanki :))

Çevrimdışı alperen

• S E A T
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Fabiaya az basarsan ekonomik, çok basarsan canavar :ok: 1 km için değerler normal. Eğer kurum bağlamışsa motoru biraz yüksek devirde kullanırsanız kurumları yakabilirsiniz. Bildiğim kadarıyla turbonun soğuması için bekletiyorlar. Ama yine de 1 dakika beklemek turbonun ömrünü uzatacaktır. Fabia biraz ucuz olduğu için pek çok şeyden kısmışlar. Skoda amca biraz cimri :D Ama arkalara hoparlör takmanı tavsiye ediyorum :ok:

Çevrimdışı kzmtsn

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
Düşük viteste deviri yüksek tutcam ddğilmi. ? Kaç dakka kullanmalıyım bu şekilde acabayı. Fiyat ve donanım orantısı konusunda haklısınız. Gerçekten güzel bi karar vermişim diyorum şimdilerde. Satarsam ne alırım diye düşünüyorumda skodadan devam etcek gibiyim. Yeti greenlight :))

Çevrimdışı lrfan

• Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.skodaturkey.com
Hayırlı olsun  :ok:

TSI motorla 2000 devirde bile vites değiştebilirsin, fazla yüksek devir çevirirsen tüketim artıyor, 1500 devirde max torku buluyor (175 Nm), 1.6 atmosferik çoğu motorda yok o tork  ;) Ekonomi için düşük devir, ama arada bir ciğerlerini açmayı ihmal etme  :D

Çevrimdışı zaferhan

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
11-12 lt biraz tuhaf geldi..ve normal demişler..tsi baktığım şu dönemde..gözümü korkutmayın abi..Htp aldırcaksınız yeniden ..

Çevrimdışı c@n77

• Mean vRS...
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
1 km lik mesafede 11-12 lt son derece normal... 15 km lik mesafede 6 lara cok rahat duser...

Çevrimdışı kzmtsn

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
Teşekkürler. Sürekli 1500-2000 devir arası kullanıyorum ciğerleri mahvettim galiba irfan hocam :)) geçde olsa gönlünü alırım aracı artık.
Zaferhan hocam yaklaşık 3-4 km ye varınca 8.5 gibilere düşüyor yanlış hatırlamıyorsam. İlçede ş. İçi mesafem bu kadarla sonırlı olduğu için Can beyin dediği kmleri henüz göremedim. Ama eminim düşüyordur trafiğine göre 6-7 arasına.

Çevrimdışı anarche

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Hayırlı olsun iyi günlerde severek kullanın.

Bence 1km mesafeyi arabayla değil yürüyerek gidin hem sabah iş öncesi uykunuzu açmış olursunuz hem de yaktığınız yakıta yazık.

Çevrimdışı Engin E

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
1 km için arabaya binilir mi?? onun debriyajına, termostatına, turbosuna yazık...
Dünyalılardan tiskiniyorum.(G.O.R.A.)

Çevrimdışı kzmtsn

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
Teşekkür ederim. Bende kızıyorum kendime gerçekten. Ramazanı bahane ettim şimdilik bakalım ramazandan sonra bahane üretmezsem iyi.

Çevrimdışı B.fabia

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
ben de aylardır metroya binecem diyorum ama araba bağımlılık yapıyor.

Çevrimdışı kzmtsn

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
Uzun yola kıyasla 2 buçuk kat benzin sarfiyatı yaklaşık olarak. DazlasıylA israfa kaçıyo heleki turbom zarar görecekse kesin tabana kuvvet dicem artık...

Çevrimdışı fenomen

• OCTAVİA 1.6 FSİ 115 PS
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
aracınız hayırlı olsun güzel makine 1.2 tsi yeti'yi bile uçuruyor o motor.1 km mesafe için değmez turbo dayanmaz.1 km mesafede o yakıt normal kullanıma göre.benim fsi de 1-2 km de 9,5 lt idi dün.sen daha az yakmalısın bence.
2005 OCTAVİA A5 ELEGANS 1.6 FSİ

Çevrimdışı kzmtsn

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
Teşekkür ederim. Yaklaşık 800 m gibi sönüyo motor lambası. O anda düşüyo yakıt yaklaşık 2 km gidince 8-9 arasına düşüyo lambalarda bekleme süresine bağlı olarak.
İlk zamanlarda lambalarda beklerken 1 lt yazınca sarfiyat için seviniyordum ort. Düşüyo diye ama hareket etmeyince ort yükseltiyo hesabı nasılsa onu çıkaramadım.

Çevrimdışı zaferhan

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
izlenimlerime göre 1.2 tsi güçlü bir motor ama.. şehir içi yakıtı çok fazlaymış. iş arkadaşımda golf var 1.2 tsi oda 10-11 lt den bahsediyor... ben fabia 1 http de max 7.5 lt i gördüm şehir içi.. deneme amaçlı kullanımda 5.9 u gördüğüm olmuştur.. ayrıca TSİ motor varsa uzun yolda DSG 7 de arıyor insan..

bu arada manuel fabia lar 5 mi  6 mı ileri ? bilmiyorum..