škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

500 km sonra yağ değişim zamanı

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı fenomen

• OCTAVİA 1.6 FSİ 115 PS
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Arkadaşlar 5oo km sonra yağ değişim zamanı geliyor octi'nin.1 yıl önce yağ ve yakıt,polen,hava filtresini değiştirmiştim.şimdi ki 10 bin km bakımında bunların hepsini yine değiştireyim mi,yoksa sadece yağ ve hava filtrelerini mi değiştirmeliyim,bu arada lpg yok aracımda.birde kaç lt yağ alıyordu onu bilmiyorum sahibinden com da castrol magnetec yağ var 4 lt 45 tl ne dersiniz?
2005 OCTAVİA A5 ELEGANS 1.6 FSİ

Çevrimdışı kadir_

• Kısa Bir Ara..
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Octi benzinlinin makımı 10 bin değil 15 bindir yada 1 senedir yağ konusunda 4+1 lt almalısınız 4300-4500 gr alır yağ olarak gerisinide bir sonraki yağ değişimine saklarsınız yanınızda durur..

Ağır bakım olmadıktan sonra bujilerin ömrü dolmadıktan sonra ekstra bir şey eklenmez yağ,yağ filtresi,hava,polen filtresi,benzin filtresi değişir malum kış geliyor antifiriz yoksa o konulur sonrada keyfinize bakın :)

birde ekstradan bir bilgi vereyim motorda sürekli antifiz kullanırsanız sizin yararınıza olur ömrü uzundur :)

ahmettatlı

• Ziyaretçi
internetten almana da gerek yok bayilerdeki fiyatta hemen hemen öyle

Çevrimdışı fenomen

• OCTAVİA 1.6 FSİ 115 PS
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
bir yılı dolduruyor gelecek ay,1 ay geçse  bişi olmaz değil mi?

Çevrimdışı kadir_

• Kısa Bir Ara..
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: fenomen;37129
bir yılı dolduruyor gelecek ay,1 ay geçse bişi olmaz değil mi?

Sorun olmaz millet 2 senede bir yaptırıyo :)

Çevrimdışı fenomen

• OCTAVİA 1.6 FSİ 115 PS
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
arkadaşlar skoda atik bakım periyodunda 1 yıl yakıt ve polen filtresi değişirse öbür yıl değişmediğini gördüm web sitesinde?
http://www.atikskoda.com/servis/periyodik-bakim-cizelgesi.php?tur=0
« Son Düzenleme: 26 Eylül 2009, 22:17:04 Gönderen: fenomen »

Çevrimdışı fenomen

• OCTAVİA 1.6 FSİ 115 PS
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
peki arkadaşlar yağ tavsiyeniz nedir,bayramın 4.günü bakıma gircek octi.sadece bu defa yağ,yağ filtresini,diğer filtreleride bir temizletmeyi düşünüyorum.öbür filtreleri gelecek yıl düşünüyorum ayrıca octiyi iç bakıma/koltuk döşeme temizliği düşünüyorum.Ama yağ konusunda sanki motor sesi fazlalaştı gibi geldi bana.onun için castrol düşünüyorum ama tavsiyelerinizide dikkate alacağım.geçen yıl adını hatrlamadığım yağ koymuştular.

Çevrimdışı kadir_

• Kısa Bir Ara..
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Kesinlikle bana göre mabil biraz pahalıdır 5 lt de 15 tl civarında oynar ama memnunuz aldığımız günden beri mabil kullanıyoruz serviste değişim için castrol koyuyorlar ama yağımızı alıp gideriz genelde..

Burda konuda resmi var bunun üzerine 2 bin daha yaptı 11-12 bin civarında şu an değişen bir şey yoktur sanırım bakmadım şu sıralar :D

http://www.skodaturkey.com/showthread.php?t=2855

Çevrimdışı ero__

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Ben mobil 1 den şaşmamanızı öneririm.

15.000 km. Türkiyemin yol, hava ve yakıt şartlarına bana kalırsa pek de uymayan bir rakam. Size 15.000 deniyorsa en kötü 10.000 de değiştirin derim. Corsayı devirli kullanırdım. 10w/40 castrol magnatec yerine 5w/30 mobil 1 kullanmaya başladığım günden itibaren bariz bir şekilde aracın sesi ve ısısı düşmüştü.

Motorda sürekli antifriz kullanın tabi ama ne zaman nasıl antifriz? Yazın başkadır kullanılacak af kışın başka. Su ile olan oran orantısı da başkadır. AF yi çok kullanırsanız şekerlenme diye tabir edilen topaklanma yapar radyatörünüzü tıkar.

Çevrimdışı serkan35

• Leoncu
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
ben şimdiye kadarki tüm araçlarımda castol 5/40 kullanıyorum fakat şimdiki aracımın bakımını babam yaptırmış ve 10/40 kullanmış motor oldukça gürültülü çalışıyormuş gibi geliyor bana, biraz pahalıdır daha erken değişim ister ama 5/40 sesiz çalışmasına yardımcı olur
Rover 220 Turbo
2011 Ford Connect

Çevrimdışı fenomen

• OCTAVİA 1.6 FSİ 115 PS
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
5/40 castrol mu,mobil 1 mi daha iyidir.5/30 Kullanırsan daha en az 25 bin kullanırsın diyenlerde var.5/30 veya 5/40 fiyatları arasında ciddi farklar varmıdır.genelde 5/30 performans araçları için öneriyorlar ama kafam karışık biraz.

hakanerdogan

• Ziyaretçi

Çevrimdışı AhmetH

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
abi bakımlarda ne yapıyorsunuz  bilmiyorum  ama  yağı  10.000 km  den  fazla  tutmayın

mobil  superS  10-40   kullanırım  ben  öbür  araçta  iyidir   iyi  gider

hakanerdogan

• Ziyaretçi
Tabi şuda var, Muğla gibi yerde insana çüş dedirten sıcaklık farkları olacağını sanmam. Yani ortalama bi 10-40 işinizi fazlasıyla görür kanımca aracı kanırtmıyorsanız.

Çevrimdışı AhmetH

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
naparsa  yapın  mobil 10-40  sıkıntı vermez iyi  yağdır kefilim şimdi  adı  değişmiş  mobil super2000  olmuş  diyorlar  daha denk gelmedim ..
opel  vectra 1.6 da  8 yıldır  kullanıyoruz

ayrıca  markayı  değiştirmeyin  her sene  böyle  en  ucuz  hangisi  diye  alırsanız  zaten yağ  yakarsınız .

bizim  araç  senelerdir  yatar  ben  6  ayda  bir  değiştirdim  yağını filitresini  deli  gözüyle  bakarlardı  bana

artık  yıldan  yıla  çektim  ama  yinede  yattığını  hatırlatırım

kullandığınız  arabanın yağı 1  yıl gitmez  götüren  varsa  içerde  ne oluyor  haberi  yoktur..