Merhaba arkadaşlar,
Aracımı haziran başında aldım ve 4000 km devirdim uzun yolda.
1.2 TSI ambition aracımda son 1000 km'dir bir sorun var. Şöyle ki rampada vs araç biraz zorlandığında motor bölümünden şangırtıya benzer bir metal vurma sesi gibi bir ses geliyor. Turbo devirlerinde oluyor bu ses. dışarıdan çok daha net duyuluyor. Araç eskisi gibi devirlenmiyor.
Hatta bu gün işe araçla gittim. Artvinde yaşıyorum, rampalarını bilen bilir düz yol yok desek yeridir. Araçta üç kişiydik, yol vermek için rampa yukarı durdum, kalktım ve 4000 devir gibi ikinci vitese attım ancak aynı ses ile birlikte bu kez araç gerçekten çekmedi. Devir 1500 civara düştü ve nekadar gazversemde araç ivmelenmedi, tın tın gitmeye devam etti. 1. vitese düştüm, tekrar 4000 devir gibi 2. vitese geçtim yine aynı olunca zorlamadım daha fazla birinci viteste devam ettim. Turbo devreye falan girmedi anladığım kadarıyla. Rampa bitince haliyle çekmeme durumu falan olmadı 2. viteste.
Haftasonu erzuruma servise götürmeyi düşünüyorum. Acaba arayıp randevu mu alıyoruz? Bir de aracı trabzondan aldım ancak bana garanti belgesi ve servis defteri gibi herhangi birşey verilmedi. Erzurumdan isterler mi yoksa sistemden zaten görebiliyorlar mı?