Artvin merkezdeki PO ve Aytemizden sırasıyla 50 TL'lik banzin alıp denedim hopadan aldığım ve memnun kaldığım benzin bittikten (ışık yanıp ibre kırmızı alanda 1-2 çizik arasını gösteriyordu) sonra.
Ne yazıkkı artvin Opet gibi bunların benziniyle de araç çok fazla avans vuruyor ve performans düşüklüğü yaşatıyor. Nasıl söyleyeyim sanki araca bir ton yük yüklemişim gibi, gaz verdikçe belli bir yerden sonra devir yükleliyor ama hız sabit kalıyor. Araba sadece bağırıyor.
Önceki mesajımda dediğim gibi 2. viteste 80 km/s yaptığım rampada denedim birkaç kez daha fazla gaz vermeme rağmen araç zor ivmeleniyor ve 60 km/s hızı mümkün değil geçmiyor 2. viteste.
POAŞ için şikayette bulundum, Hopadan aldığım benzin ile artvin istasyonunundan aldığım benzinde kalite farkı olduğunu aracımın avans vurduğunu söyledim. İnceleyip adresinize sonuç dosyasını göndereceğiz dediler ancak zannetmem ki birşey çıksın.
Benzin almak için de git gel 140 km yapamayacağıma göre böyle çaresiz kaldım. Oktan artırıcı alıp denemeyi düşünüyorum ancak würt 40 tl sonax 20 tl gibi fiyatları var görünüyor. benzinin yanında sürekli bi de bunlara mı masraf edeceğiz anlamadım.