evet arkadaşlar,
101 bg bbz motor kodlu araç bende de var.
ilk aldığımda yağını kontrol ettim sanırım içinde 10w/40 vardı 1 lt kadar 10w/40 ekledim, ank-ist gittim ist da baktım gene 1 lt eksiltmiş.
forumlarda uzun süren araştırmalar yaptıktan sonra
mobil1 10w/60 yağ koydum. inanırmısınız 10/40 a göre daha az eksiltmeye başladı, ben çok uzun yola gider gelirim işim gereği 2 ayda 7.000 km yaptım, tekrar yağ değişimim geldi, elimden de bu işler gelir ekipman da olunca kendi yağımı alıp kendim değiştirirm.
mobil1 10w/60 aldım 1 lt yedek bidona doldurdum, kalan 3 lt yi koydum, yağ çubuğunun yarısına kadar yağ geldi.
zaten bu motorlar 3.2 lt yağ alır 4lt koyar ustalar ama yanlış, 4 lt koyunca yağ çubuğundaki limitin üstüne çıkıyor ve böylece fazla kısımdaki yağı motor hemen eksiltiyor 10w/60 olsa bile,
o yüzden mobil1 10w/60 yağı gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. ben 5. veya 6. kez 10w/60 koydum oldukça memnunum.
mobil1 10w/60 yağıda çok güvendiğiniz bi bayiden alın sahte olmamasına özen gösterin, ankarada oturan arkadaşlar şaşmazsa şah makina var ben ordan alıyorum 85 tl fiyatta gayet uygun daha ucuza ve güvenilir bulnabilir mi bilmiyorum.
biz nebze bbz veya aub motor kodlu yağ eksilten fabia'cıların içini rahatlattıysam ne mutlu bana.
fabia mı seviyorum.