0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
...Geri vitese takmadan önce öne yanaşacaksanız park sensörü dğmesinden aktif etmeniz gerekir. Mantıklı olan budur zaten,yoksa trafikte,önünüzden insan geçtiğinde vs gereksiz yere öter...Alıntı yapılan: Uğur@k@r;446144Jetta' da ışıkta beklerken, arkaya bir araç çok yanaşırsa gene ötüyor.:wnk: Keza aynı konumda önünden birisi geçerse de ötüyor.Alıntı yapılan: Can;446180Bir problem vardır abi,ya da sensörler orinal değildir serviste takılmıştır sonradan. Normal değil çünkü,Vw gurubunda sistem dediğim gibi çalışır,geri vitese takarsan sistem devreye girer ve yanaşana kadar ön arka olarak çalışır. Diğer türlü düğmeye basmadan çalışmaz...
Jetta' da ışıkta beklerken, arkaya bir araç çok yanaşırsa gene ötüyor.:wnk: Keza aynı konumda önünden birisi geçerse de ötüyor.Alıntı yapılan: Can;446180Bir problem vardır abi,ya da sensörler orinal değildir serviste takılmıştır sonradan. Normal değil çünkü,Vw gurubunda sistem dediğim gibi çalışır,geri vitese takarsan sistem devreye girer ve yanaşana kadar ön arka olarak çalışır. Diğer türlü düğmeye basmadan çalışmaz...
Bir problem vardır abi,ya da sensörler orinal değildir serviste takılmıştır sonradan. Normal değil çünkü,Vw gurubunda sistem dediğim gibi çalışır,geri vitese takarsan sistem devreye girer ve yanaşana kadar ön arka olarak çalışır. Diğer türlü düğmeye basmadan çalışmaz...
araba yeni çalıştırıldığında veya geri vitese takıldığında aktif olur. ileri viteste durursan araba trafikte durduğunu algılar. ve aktif olmaz. ama bir yaya veya araba yaklaşırsa uyarı verir. yani uğurun belirttiği gibi.
Bende Kendi kendine aktif olmuyor. Geri vitese takildiğinda yada vitesin sagindaki park sensörü düğmesine basıldığında yada park assist düğmesine basıldığında aktif oluyor. Araba ileri doğru sanırım 10 km filan hizlandiginda yada düğmeye aktifken basilinca yada kontakt kapandiginda kapanıyor. Park assistte açılma kapanma koşullarından tam emin değilim.
Şöyle diyeyim aracı çalıştırdım 1 Vitese taktım önde bir duvar var oraya yanaşınca park sensörü ekranda göstermiyor ama geri vitese takıp tekrar 1. vitese takınca ön park sensörü aktif hala geliyor. Dediğiniz gibi o zaman ilk öne yanaşılacak ise düğmeden aktif etmek gerekiyor bu bilgiyi yeni öğrendim teşekkür ediyorum.
Konuyu hortlatmış gibi olacam fakat benim park sensörü duvara yanaşırken açılıyor ve trafikte arkama araç çok yanaştığında da açılıyor. Bilgilendirmek için söyledim, şuan sizde olmaması ilginç geldi acaba bendeki bir sorun mu ?
Vitesin yanında düğmesi var açık konumdadır..
Bugünde denedim otomatik çalışıyor araç boşta iken trafikte beklerken arakadan araba çok yanaştığında ötmeye başladı sonra detaylı incelemek adına arabadan indim arabanın arkasına yanaştım sensor devreye girdi