evt arkadaşalr DSG ile ilgili son durum güncelleyeyim, aracımı izmir Alsancak VOSMER servise götürdüm tabii gitmeden önce yurtdışı yazışma süreci yaşandı çünkü aracım son dönemde 3 aydır at arabasını andıran şıngırtı ve vuruntular ile gidiyordu yüce oto ve egerenk oto beni hep dsg ye yönlendirdi ve masrafların çok olduğunu ama zararsız böyle binine bağladılar ama ben eve işten dönerken ki evim, manisanın müstesna bir semtinde yollar hep kilit parke taşı döşeli eve dönmeye utanır oldum zira millet dönüp sese bakıyordu oğlum da tam umreye gideceği günün gecesinde almanya ve çek lere mail attı ve o umrede iken bağlantı kurmuşlar ilgileneceğiz demişler sonra şu meşhur müstesnaaaaa YÜCE OTO hazretleri aramış ve izmir vosmerde bir isim vermiş oraya gidebilirmisiniz demişler tmm dedik oğlum da umreden döndü ve ismi verilen zat ile görüşmüş kendisini YÜCE OTO denen cüce oto aramamış bile ancak vosmer den osman bey ısrarla biz ilgileniriz deyip davet etmş hatta, beyefendi bizim vazifemiz bu demiş
herneyse randevu verdiler ve aracı götürdüm. gezdik usta ile hakkaten sesi çok buldu aşırı gürültü var dendi aracı bıraktık testlere tabii tutmak istiyorlardı bu arada aracım 57 bin km oldu ama 60 bin bakımı da istedim.
yalnız aracdan usta ile indiğimizde balata değişimi yaptınızmı dedi evt dedim. ancak yüce de beni kızdırdıkları için dışarıda yaptırdım dedim hocam balatalardan da olabilir bu ses dendi neyse bıraktım gittim ertesi gün davet ettiler iş bitti dediler.
sebeb balatalar mış bu arada dsg de ses zaten az da olsa ses vardır dendi fakat ekimde 2. yazılım yüklenmişti bugün de 3. yeni yazılım güncellenmesi yapıldı dendi otomatik yagı değişimi güncellenmesi vs bedelsiz garanti den yapıldı dediler yani artık o garanti dsg soru nu oluyor aslında, bunun dışında ancak üstü osman bey bir şey sordu çok enteresan bir şey,
hocam yücede ve diğer servisde aracınızı test sürüşü yapmışlarmıydı dedi bende hayır sadece benim söylemem le teşhis koyup hemen 4,5 milyalrlık masrafı anlattılar dedim güldü bakın şimdi bunu yapan CÜCE OTO varmı böyle bir şey ki o yüce oto bana tel ile sordugumda aracınızın hiçbir bakımı servis de yapılmamış dedi onun için iyi niyet garantisi olmaz dedi. kayıtları yok dedi, bunu anlattım osman bey sistem değiştiği için aradı tarafı buldu kayıtlarımı ve tüm bakımların servisde yapıldığını gösterdi kayıtlardan sonra eski sistemdeki kayıtları yeni sistem turkuaz proğramına bağladı.
sonuç olarak hocam aracı teslim edeceğiz test etmek istermisiniz dedi evet dedim bi,ndik ne ses ne şıngırtı hiç bişey kalmamış yani yazılımın etkisi farkedilmiş durumda. bu arada tabii kendilerine sorularım olduğunu söyledim benim için dsg kullanım önemli diye sordum kısa süreli duruşlarda vites D olacak frene kuvvetlice basacaksınız dedi peki N de olursa dedim, hocam D olunca araç yakıtı keser ihtiyaç olunca alır dedi N ise rölanti konumu olduğu için sürekli yakıt çeker dedi tek fark budur dedi önerimiz D ve kuvvetli fren baskısı dedi. şimdi osman beye burada çok teşekkür ediyorum arkadaşlar işini bukadar ciddiyet ve sevgi ile yapan insan olduğu için, yüce ye her gittiğimde sadece boş boş dolaşmıştım içeride ilgi sıfır idi sadece yedek parçadaki arkadaş düzgündü. İzmir den Manisa'ya döndüm ve muhitimdeki tüm sokakları gezdim hiç ses yok evvelce ses çıkmasın diye 20*30 la gibi gidiyordum inanın.
moralim yerine geldi
bu arada 60 bin bakımda otomatik vites sistem komple kontrolden geçti yag ilavesi 2 lt dendi yakıt filtresi hava filtresi, karbon polen filtresi
ve tsi motor a özel olduğu için fiatı yüksek olan 135 tl bujiler değişti ha birde şu var araç yıkanmış paklanmış tüm plastik aksam koruyucu sürülmüş lastikler parlatılmış bir şekilde teslim edildi.
ellerine sağlık olsun artık DSG em le mutluyum.
bu arada şunu da söyleemeden geçemeyeceğim Alsancak vosmer de seat skoda voswogen ve en önemlisi Porsche servisliği var ve porş un olması müthiş bir etki herkez çok ilgili ve düzgünler.