Bu konu içinde bahsi geçen araçardan,
- Rapid tabi ki en kalitelisi, ama fiyat dezavantajı yüzünden toledo tercih ederdim. Toledo TDI (full olmasa da olur bence) alınabilir bi seçenek.
- Linea, eskinin kuş serisi gibi pişir pişir yedirmece geliyor bana. En-boy-yükseklik oranı açısından da sıkıntılı geliyor gözüme. Benim halaoğlu 2011'ine biniyordu, 2012 ramazanda bi virajda gereksiz yere arkası atmış, bariyerlere girmiş 10 küsür bin lira hasar oluşmuştu arabada. Bi de forumundaki kullanıcıları dahil, Linea'nın çok az yakmadığını söylüyorlar.
- Donanım, motorun tatmin edişi (özellikle alt devir canlılığı), düşük yakıt anlamında içlerinde 1.6 hdi'ler ön planda. Cam açma düğmelerinin konumu, çarpışma testi olmaması gibi dezavantajları var ama f/p olarak kesinlikle güzel yerde. 92 hp olduğuna bakmayın 240 Nm tork var, kalkış falan süper.
- 128'lik Blue'nun tüketim değerleri de (hdi kadar olmasa da) iyiymiş. Eski crdi'lerden daha az yakıyor yenileri.
Mesele en az yakanı almaksa 301/Elysee, en kalitelisini almaksa Rapid/Toledo bence.
Yardırmaksa amaç, 1.6 linea ya da Blue tercih edilmeli.