Konu açılmışken bu direksiyon sorunu ile ilgili bir şeyler söyleyeyim.
Aynı sorunları aylarca yaşadım , direksiyonun sertleşmesi , aracın sol ön tarafından gelen sesler , farlardaki ve bütün aydınlatma sistemindeki dalgalanmalar gibi.
Bu sorunla ilgili bir kaç konum var forumda , bir türlü çözüm bulamadığım , daha doğrusu arızanın tam kaynağını bulamadığım ..
Daha sonra aklıma bir fikir geldi , açı sensörünü sökmek... Biraz araştırma yaptım , açı sensörünün tam olarak işlevini , olmadığı taktirde ortaya çıkabilecek sorunları vs. Sonunda açı sensörünün olmamasının aracın farklı bir noktasında bir sıkıntıya sebebiyet vermeyeceğine emin oldum ve sensörünün fişini çıkarttım.
Açı sensörünü iptal edince herşey düzeldi , ne ses kaldı , ne farlarda titreme ne de başka birşey.. Hatta araçta ufak tefek merkezi kilit problemleri falan vardı onlarda düzeldi.
Direksiyona gelince , şu an direksiyon bildiğimiz hidrolik direksiyon oldu . Kesinlikle sert değil , güvensizlik hissi vermiyor , bir çok araçta olduğu gibi 30 km hızda giderken de aynı sertlikte , 100 km hızla giderken de aynı sertlikte.. Dediğim gibi piyasada bir çok marka aracın direksiyonu böyle zaten , hatta 2013 model olanların bile..
Tabiki bu yazdıklarım bir tavsiye değil yanlış anlaşılmasın , böyle yapın veya yapılsın demiyorum.Sonuçta ne olursa olsun mevcut bir parçayı araçtan sökmek çözüm yolu değil.. Bende en kısa zamanda yenisi ile değiştireceğim . 500 tl gibi bir fiyat verdiler. Bayramdan sonraya artık..