Çok takıntılı bir insan değilim. Ancak, ilk sıfır arabam değil. Bundan öncekileri kullanırken böyle bir durum ile karşılaşmadım. Bir öncekini 9 yıl kullandım tık ses gelmiyordu. (marka belirtmemeye çlışıyorum) Bir arkadşımda da yeti var ona sordum. onda da ses geliyormuş ve bu nedenle arabayı satıyor. Bende çok kafaya takarsam hiç acımam vallahi. Servise söyledik hemen cevap hazır biz test sürüşü yaptık duymadık diyorlar. Arabada kamera ile dolaşıyorum gıcırtıları kayıt ediyorum bu yüzden. Untmadan söyliyeyim, Ankara'da oturuyorum ve kullandığım yollar kötü değil. bence skoda'da problem var.
Merhaba , ön göğüsten ses gelme olayını ben de ilk aldığım gün farkettim , çok bozuk yollarda belli belirsiz bir ses. sebebini de keşfettim , gösterge çevresindeki metalik renkli kaplamalardan ve yol bilgisayarının olduğu kısımdan oluyor , sert plastik olduğu için ve montajında parça aralarına bunun için bir önlem düşünülmemiş olduğu için oluyor diye tahmin ediyorum.Çok kafaya takmadığım ve sürekli de olmayan bir ses olduğu için çözüm üretmeye çalışmadım.
Esasında bence çözüm basit , bir şekilde o metalik halkaları daha sıkı hale getirmek
onun dışında , ses yapacak başka bir bölüm göremiyorum(montaj ve eklem yerlerinde bir problem yoksa) ön göğüste. çünkü cam dibine kadar tüm göğüs yumuşak plastikten. Özellikle oraya dikkat ederim araç bakarken, keşke kapı içleri de aynı malzemeden olsaydı
ama golfte bile arkalar sert plastikten.
Skodanın işçiliği bence oldukça yeterli , şirketimizde 200 bin km yi devirmiş Octavialar var , periodik bakım dışında hiçbir problem çıkarmadığı gibi, o km de bir araba için trim sesi de yapmıyor rahatsız edecek kadar.
Bir diğer çözüm de , -bence- 55 yanaktan 60 yada 65 yanağa geçmek olur lastikte ,aracı bir miktar yumuşatarak bozuk yollarda da titreşim azaltılabilir.
Bundan önceki aracım alfa idi , onda da trim sesi olurdu , vw de kullandım onda da olurdu. İç dolgu malzemelerinin iyi olması ve aracın sertliği çok etkili oluyor.