škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

octavia business sunroof sorunu

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı khanhan

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
merhaba, 1 sene önce aldığım ve hiç sıkıntı yaratmayan aracım dün sunroof kapatırken çıtırdılara benzer sesler çıkardı ve kapanmadı yarıya kadar gelip, birşeye takılıyor gibi geri yuvasına girdi.bir kaç kere denedim olmadu sonra duğmesine basılı tutarak biraz zorla kapattım. ve sanırım biraz da su almaya başladı. sizce ne yapmalıyım.

Çevrimdışı Toygar

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Hoşgeldiniz! Size de merhaba!

Keşke zorlamayıp servise götürseydiniz. Yahut iyice inceleyerek araya sıkışmış yabancı bir cisim olup olmadığına baksaydınız. Belki de haklısınız; bayram tatilinde açık servisi nereden bulacaktınız... Octi sahibi değilim ancak eski arabamda tavan camı vardı ve tavan camı mekanizmasını yılda en az 2 kez yağlardım(wd-40 benzeri bir şeyle). Öneririm.

Çevrimdışı hakangemini

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Aynı sorun bende de oluşmuştu. Kanal bitiş kısmında (aracın önüne bakan kısımda) metal bir kanal parçası var (yaylanabilir tip). Sözle anlatmak pek açıklayıcı olmuyor. Müsait olunca fotoğraf çekip koyarım. Orası öne doğru gelince bu tür çatırtı sesi yapıyor. Oraya bakmak lazım. Arada başka bir parça kırılmadı ise tabi. sunroof Ayarı biraz maharet istiyor. Bakım-onarım işlerine aşina değilseniz sökmenizi önermem. Söküp takmak belki zor değil ama ayarı bilgi ve beceri istiyor.

Çevrimdışı fenomen

• OCTAVİA 1.6 FSİ 115 PS
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
genelde sanroof açık kaldığı zaman dışardan yaprak v.b şeyler giriyor yaylı aparatın alt kısmına veya kızaklı bölüme onlarda zamanla kayganlaşmayı kaydırıcılık özelliğini kaybediyor.Çoğu zaman araç park halindeyken yani seyahat esnasında kullanmadığınız sürece kapalı kalması efdaldir.tecrübemle sabittir.önceki aracım col.idi.
2005 OCTAVİA A5 ELEGANS 1.6 FSİ