Merhabalar,
Öncelikle tüm üyelerin geçmiş bayramını tebrik ederim.
Arkadaşlar, bu bayram tatilinde yola çıkarken özellikle aracımın yakıt tüketim değerlerini gözlemlemek üzere gerekli kontrollerini yaparken hiçte ummadığım bir tabloyla karşılaştım. Sizler daha önce tecrübe ettiniz mi bilemiyorum.
Yolculuğa çıkmadan önce depoyu fulletip lastik hava basınçlarınıda ön 34 arkalar 36 olacak şekilde ayarlamıştım. Link'teki resimde 103.7km'nin ilk 15 kmsi şehir içidir. Yolculuk esnasında aracta benim dışımda başka birisi yoktu. Ancak bagaj ağzına kadar doluydu. Aracı 100-110km/s hızla kullanmaya özen gösterdim. Arasıra hızım 120km/s'e çıktı.
http://j1310.hizliresim.com/1g/p/tsuvl.jpg Resimde belirttiğim toplam mesafe (Ankara-Konya arasını bilen bilir) tamamen düz ve gayet güzel bir yolda alınmıştır.
130,7km'de km başına 19krş yakan aracım, her ne hikmetse Kulu makastan Konya'ya kadar ~33krş yakmış görünüyor. Anlaşılan SHELL'in tüm bayileri aynı pompa standardında değil...
Yakıtınızı nereden aldığınıza ve ne kadar yakıt harcadığınıza dikkat etmenizi öneririm. Bu arada her ne hikmetse Ankara'da litresi 4.80TL olan 95 oktan benzin güneye indikçe 4.84TL'leri görüyor. (Yolda gördüğüm fiyatlar 4.82-4.83-4.84)