Giriş Yap
Kayıt Ol
Menü
Ana Sayfa
Yardım
Ara
škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...
škodaturkey.com
»
SKODA MODELLERİ
»
Fabia I
»
Fabia Simota hava filitresi bağlantısı...
grave
·
6 ·
3685
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa:
1
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
grave
Yeni Üye
:
27 Ekim 2013, 21:24:02
merhabalar 2005 model fabia 1.4 Choice sahibiyim. aracımı yaklaşık üç dört ay kadar önce aldım. bakım öncesi hava fitresi arayışına girdim ve bu forum sayesinde simota hava fitresine karar verdim.
http://www.izlesene.com/video/fabia-acik-hava-filtresi/1080890
bu video da ki gibi bağlantı yapmak için motor kapağını çıkardım. verdiğim siparişte ki hava fitresi modeli simota ws251 L3 modeliydi. bir formda 70 mm. boğaz genişliği olanından sipariş verin yazdıkları için 70 mm. boğaz genişliği olan modelden sipariş verdim ama maalesef büyük geldi.
Uploaded with
ImageShack.us
açık hava filtresi kullanacak arkadaşların 65 mm. boğaz genişliği olanından sipariş vermesi uygun olacaktır.
şimdi arkadaşın eklediği video ile ilgili bir sorum olacak. açık hava fitresi bağlantısını yaptıktan sonra üst kapak üzerindeki orijinal hava fitre yerini sökeceğiz.
Uploaded with
ImageShack.us
artık mavi ile işaretlediğimiz yere gerek kalmayacak. ancak sorun burada başlıyor. söktüğümüz yer üzerinde bulunan kırmızı işaretlediğim bağlantı noktaları motor üst kapağını motora bağlıyor. yani sökünce bu parçayı kapak sadece alttan yeşil işaretlediğim yerlerden motora bağlı kalıyor ve sallanıyor. bunu yapan arkadaş bu sorunu nasıl çözmüş anlamadım. bilen veya daha önce yapan varsa yardım ederse sevinirim.
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
birde bu motordan hava fitresine giren küçük borunun işlevi ne acaba?
Uploaded with
ImageShack.us
Bilgi paylaştıkça değerlidir...
«
Son Düzenleme: 27 Ekim 2013, 22:31:15 Gönderen: grave
»
lrfan
Yönetici
Kahraman Üye
Cevap: Fabia Simota hava filitresi bağlantısı...
Yanıtla #1 :
28 Ekim 2013, 09:28:25
Aynı araç değil ama 1.2 Fabia'mda ben de denemiştim, filtre kazanını söktüm kenara koydum. Hortumu da boş filtre kazanından geçirdim, bu sayede siyah kapağı da takmış oldum
grave
Yeni Üye
Yanıtla #2 :
28 Ekim 2013, 14:28:22
kardeş maşallah arabanın motoru tertemiz. motorun temizliğine bakmaktan filtre nerden geçirilmiş bakamadım doğrusu...
lrfan
Yönetici
Kahraman Üye
Yanıtla #3 :
28 Ekim 2013, 17:08:45
Meraklıyımdır bakıma, forum açtırdı bana o heves
hunter
Kıdemli Üye
Yanıtla #4 :
29 Kasım 2013, 16:16:30
irfan hocam hava filtre kutusuna giren o ince hortuma krank filtresimi bağlamışsın? o ince borunun motor bloğuna bağlantısı var sanırım ve görevi nedir?
hunter
Kıdemli Üye
Yanıtla #5 :
29 Kasım 2013, 16:17:17
bizim 1,4 yeni fabialarda bir de sensör var sanırım kotunun üzerinde. o sensörü nasıl montajlarız?
Yazdır
Sayfa:
1
škodaturkey.com
»
SKODA MODELLERİ
»
Fabia I
»
Search
Kullanıcı Adı
Şifre
Sürekli bağlı kal
Şifreni mi unuttun ?