Uzun süredir evde babamın vetolarından sonra onaylamasını istediğimiz karar çıktı.Annem için araba kullanmasını pekiştirecek aynı zamanda şehiriçi ufak tefek yollara gideceğimiz bi yere çarptığında falan bizi üzmeyecek bir araba bakınıyorduk.İlk önce Maruti aklıma yattı.
Marutiye baktım 0.8 motor subaru vivioya baktım 667 cm^3(667 cm^3 ama 4 çeker olanı bile var.)bunlardan düşündüm:blm: önce ama baktım fiyatlar favo ile aynı.En azından Favorit de biraz daha geniş iç hacim vs var.Parça bakımından da Favorit her türlü diğerlerinin önüne çıkar.Birde bu diğer arabanın temel hali olan Maruti'ye göre konfor donanım(ne bekliyorsam sanki
)daha iyidir diye düşünüyorum.:sun:
Günlük 3-4 km yapacak hafta sonu arada bir bahçeye gideceğimiz(20 km)araba lazım.Birde çok sağlam bişeyse Arada bir Istanbul'a veya Ankara'ya gidip gelicek annem araba kullanmayı öğrenince bile otomatik düzgün bişey alındığında (şimdilik kendi fikrim)
hiç satılmadan eriyene kadar elimizin altında kalacak kardeşimin bile araba kullanmayı öğreneceği emektar birşey bakınıyorum.
Aklımdan geçen favoritin + ları
Bir kere skoda,İki skodayı yanyana parketmek haz verir birkerem
Lastik ebadı küçük,trigeri zincirli vergisi en alt dilimden.Kısacası f/p oranı iyi gibi hissettim.
Birde forumların birkaçında bakındım.Direksiyonu sert deniyor ama 900 kglık bir arabanın direksiyonu niye sert olur anlayamadım.
5000 lira civarında önerebileceğiniz arabalar varsa değerlendirebilirim.
:favo3::favo3::favo3:
Birde şöyle morundan oldummu anneme bak nasıda datlıymış bu derim.