0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
şehiriçi kullanımda bu değerler yüksek değil mi? benim araçta mı sıkıntı? lpg de şehiriçi tüketimi yazabilir misiniz? lpg düşünmekteyim.
Benim 1.2 HTP 100tl lik benzinle genelde 350 km gidiyor
merhaba; benzinli 2012 htp roomster ile Ankara trafiğinde 280 km yol yaptım. Kasım ayı ölçümüm. dur/kalk, klima kullanımı, yük, lastik gibi faktörler yakıtı etkiliyor. Yılda 10-15 bin km yol yapıyorsanız lpg yi düşünmeyin derim.
şimdi araç 10 binde 40 binde satacağımı düşünerek şöyle hesaplayalım. 10 binde bu araç 4000 tl benzin yakar. lpg de 25 krş a düşşe 2500 tl yapar yılda yani bir yılda amorti ediyor daha sonra da 20 binde size 3000tl kar sağlıyor. neden yılda 10 binlik hesap yapılırki sadece? saygılar.
yılda on binlik hesabı "çok sık kullanmama" anlamında yazmıştım. aracımı hafta sonları ve tatillerde kullanıyorum. yılda gerçekten on bin civarı km yapıyorum. aracımı uzun yıllar kullanmaya niyetli olduğumdan bence motora zarar verdiğini düşündüğüm lpgye cazip bakmıyorum. yılda 1500 TL için aracıma lpg yaptırmam. ayrıca ankara gibi bir yerde avm ve diğer bazı otoparklar lpgli araçlara kapalıdır. bu da park yeri sorununa neden oluyor. ayrıca; yılda 60 bin ve üstü km yapan; şirket araçları, kiralık araçlar, taksiler ve yüksek motor hacmi/eski teknolojiye sahip araçlar için lpg idealdir. yılda 8-10 bin TL tasarruf sonunda eski araçlarını da satıp kar ettikleri para ile yeni sıfır araç alınabilir.bu benim kendi görüşüm. herkesin koşulları farklı olduğundan değişik görüşler çıkabilir. lpg için iyi bir marka ve usta bulmanızı tavsiye ederim. lpg ile sorun yaşayan çok arkadaşım var.kolay gelsin.