Servis yazılımı anlayabilir evet,
Ama her bakıma götürdüğünüzde acaba bu araçta yazılım var mı dur bakalım da garanti dışı bırakalım demezler.
ECU da yazılım kontrolü ğer ECU nuzda ciddi bir sorun varsa, ECU garantiden değişmesi gerektiğinde vs yapılır. Yoksa ECU yu ilgilendiren basit sorunlar da bile servis genellikle tüm yazılımı silip tekra yenisi yükler. Acaba bunda remap var mı kontrolü yapılmaz.
Box a gelirsek yüzlerce kez tartıştık, sağlıklı değil. Alınan güçler de sadece göz boyama. Evet fazla yakıt bastığı ve turbo basıncı arttığı için siz gidiş inanılmaz değişti zannedebilirsiniz. ama aslında size kattığımax 10 hp den fazlası değildir emin olun. Bir de getirdiği riskler söz konusu.
Kısacası box Remap den ucuz görünse de hem perf getirisi hem de olası sorunları yüzünden aslında remap den daha pahallıya gelir.
Hele ki kullanılmış bir box a aman ha sakın yaklaşmayın derim.
kimse yanlış anlamasın ama ben bu tür hayati işlerde çok da ucuza kaçılmaması taraftarıyım. Çünkü sonrasında maddi açıdan sizleri çok daha zorlayacak sorunlar çıkabiliyor.
Satarken orj yazılıma dönme gerekliliğine katılmıyorum. Ben CDTI satarken araçta remap olduğunu söylemiştim. Alan kişi test edip beyendi ve bu şekilde binmek istedi. Bence ciddi alıcı olduğunda araç başında arabanızda remap olduğunu söyleyin. Bir test etsin, emin olun ki remap li halini isteyecektir. Yok illa orj derse de remap firmanız zaten ücretsiz olarak yazılımı orj haline çevirecektir.