Merhaba arkadaşlar...
Bizim Fabişte yine bir sıkıntı var maalesef.
Son bir haftadır genleşme kabının tahliye bölümünden bir miktar antifriz taşması olmaya başladı. Bundan bir ay önce aracın kış gelmesi sebebi ile antifrizini değiştirdim. Daha sonra sabah aracın yanına gittiğimde sanki radyatör kısmından çok az bir kaçak olduğunu yere bir kaç damla antifriz aktığını gördüm. Zaten radyatörde biraz terleme kaçak tarzı sıkıntı vardı uzun süredir.
Bunun üzerine ilk başta radyatör değişimi yerine , sıvı delik tıkayıcı maddelerden aldım ve soğutma sistemine ekledim . Bu işlemden sonra sıvı kaçağı kesildi.
Ancak bir süre sonra öylesine kaputu açıp bir bakayım sağına soluna dediğimde , aracın genleşme kabının tahliyesinden su kaçırdığını gördüm. Koyduğum tıkayıcı maddenin genleşme kabı kapağını tıkamış- bozmuş olacağını düşünerek yeni orjinal bir kapak taktım ama sorun çözülmedi maalesef.
Şimdi bu konuda fikri ve tecrübesi olan arkadaşların yorumlarını rica ediyorum.
Aslında bu durumda bir kaç belirgin arıza senaryosu var , bunların en vahimi de conta problemi . Bu sıkıntı , devirdaim pompası veya termostat tan da kaynaklanabilir ancak onlar 3-4 ay önce bakımda orjinalleriyle değişmişti.
Kapağı söktürüp conta değişimi yaptırırım yaptırmasına ama , emin değilim .
Çünkü , araç hiçbir şekilde hararet yapmıyor , çekişte bir sorun yok , yakıtta bir artış yok ,duman atma gibi bir sorun yok, gayet stabil bir şekilde çalışıyor.
Şimdi sizce kapağı söktürmeli miyim , yoksa başka bir tavsiyeniz var mı ?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim ..