0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Diskleri brembo , balatalarıda ATE aldım
DDŞ kardeşim müsaadenle ilave yapmak isityorum öncelikle"fren diski taşlanmaz tornalanır. taşlama çok farklı bir işlemdir."açıklama süper, çünkü doğru! ancak değişim olacak bilgiler var onlar da şunlar :ölçü konusu doğru ama bu bazen daha az bazen de daha fazla olabilir ölçü, tamamen disk yüzeyinin temizlenmesi ile ilgili derin iz varsa fazla talaş alınabilir. genelde bir aracın diski 2 kez ellenir fazlasından kaçmak lazım bunada torna ustası karar veri ama makine öğretmeni olduğum için ve torna tezgahı ile yakın ilişki yaşadığım için karar mercii benim.diğer husus ise ; tornalanan fren diskinin malzeme özelliği kesinlikle değişmez ve gevrekleşmez birde şu var fren diski zaten gevrek olan (gri) lamel grafitli dökme demirden yapılmaktadır yani döküm dür. alıntıdır;Gri (Lamel grafitli) dökme demir parçalarMotor bloğu Fren diski Kampana Yağ pompalama çubuğu Su pompası pervanesi Denge parçası Krank kepi Manifold Vantilatör kasnağı Fren diski Su pompası gövdesi Volan yapımında kullanılır. http://iats09.karabuk.edu.tr/press/bildiriler_pdf/IATS09_05-99_84.pdftonacı diski tornalarken mümkün olduğunca agır devirde işler bu bir kuraldır tornada çap büyüdükçe devir azalır çap küçüldükçe devir artar prensibi ile çalışılır.bu durumda şu ortaya çıkar devir düştügü için kesme esnasında ısı artmaz.ısı aslında frenlemede artar ısı değişiminden etkilenme burada başlar aşırı ve gereksiz fren kullanımından imtina etmek gerekir bolca frenlemeden sonra gidip araba yıkarken yada yıkatırken disklere su tutulmaz diskler ani soguması ile çatlar çatlayamazsa çarpılır. bir çukura aniden girdinizde sakın olaki frene basıp yüklenmeyin diskler eğilir, fren diski durdurur ve duran disk çukur kenarına çarpma eğilimi gösterir ve darbe alır onun için çukura girince bırakın girdiği gibi çıksın aracınız. bu arada Doğukan teşekkür sayende paylaşım fırsatım oldu.
ben bu kombinasyonun içinde şaşmaz atılgan yedekparçacının bir parmağı olduğunu seziyorum. aynı kombinasyonu bana da öneriyor çünkü
Arkadaşlar arabayı ilk çalıştırdığımda diskler soğukken ötme yapıyor , ancak bir süre sonra geçiyor sizce ne olabilir sorun ?