Aracınız hayırlı olsun, gerçekten çok güzel bir seçim bence de!
Ben de DSG kullanıyorum ve sizin gibi çok mütereddit kalmıştım ama kullanması inanılmaz zevkliymiş. Benim de -diğer bazı arkadaşlar de yazmış ama- toplam ve özet olarak nacizane görüş ve tavsiyelerim:
1. DSG büyük vites kullanıyor, 60 'la giderken 7 'ye alıyor, alışmak lazım, sen hızlanmak istiyorsan gaza kuvvetli basmalısın.
2. Kırmızı devir bandını ve dip gazı sık sık kullanma bence, sadece gerektiğinde! ( "zevk için" de gerekli durum sayılabilir!!)
3. Yoğun - sıkışık - dur kalk trafikte tiptronik 'e geç, DSG 'ye göre çok daha az vites değiştirirsin.
4. Park ederken; ben önce ayak fren, sonra N konumu, el freni, ayak fren bırak, ayak fren bas, sonra P konumu, fren bırak şekline alıştırdım kendimi. Bu sayede özellikle yokuşlarda ilk kalkışlarda rahat ediyorum. Aracın yükünü şanzımana değil de frene yüklüyorum gibi (proses biraz uzun gibi gözüküyor ama el alışınca rahat edersin).
5. Trafikte durunca vitesi N 'ye almanın bir faydası olmadığı görüşü çok yaygın, bence de öyle.
6. Yokuş inerken de aynı şekilde. Hatta yakıt sarfiyatını artırdığı da yol bilgisayarında gözüküyor.
7. Vites değiştirirken kararlı ol (yani ileri gideceksen D ye tak!!! değil tabiki
, acele etme! Manuel vites gibi hızlı davranma, araca anlaması için az bir zaman ver. Demek istediğim mesela geri giderken sertçe durup (veya tam durmadan) D 'ye takma. Durma tamamlandıktan sonra vitesi değiştir.
Aracın da vitesin de keyfini sür! Fazla kafana takma bunları (diyene bak!
, ben yumuşak ve dikkatli kullanıyorum bu DSG 'yi ama tercih tabi ki aracın sahibinde! Arkadaş bunla mı uğraşacaz ne gerek var diyenler de olabilir.
Ben sööliim de! demedin demesinler...
Kazasız belasız inşallah hepimiz....