Maceraya devam. Bu gidişimde jiple gittim, ardıma peder geldi fabikle, dönüşte yine ellerimdeydi zıkada
Aha bu bizim kurbanlık, seçtik bi tane getirdik, babanne temizledi pakladı, kurban ibadetimizide yerine getirelim
Her şey islami usullere uygun, hayvana asla işkence eziyet edilmeden profesyonelce yapılmıştır, her türlü alet edevat kullanımından kaçınılmamıştır layıkı ile yerine gelmesi için. Yoksa bazılarını görüyoruz TV de, bıçağı alıp kendim kurban edesim geliyo kasap bozuntusunu. Neyse, kızdım bi an.
valla işin en meşakkatli yeri bana mı kaldı bilmiyorum, hiç bi şekilde herhangi bi foto koymayacağım kurbana ait ama el arabasına koyduğum hayvanının malum torbasını 1 km kadar sürüp (bayada ağır ha belim koptu
) çaya inip temizlemek gerekiyormuş
Dahada bişi demiyom, o çay bu çay, ve 2 saat çeşitli duyularını yitiren ben
şuurum yerindeyken çekmişim bi kaç resim :lol:
Neyse yaptık ettik, akşam oldu, amcam tutturdu traktörlerin birinin (İş Bora) lastiklerini değişelim, iyi değişelim amca, levye var di mi? var var...
ben araba tekeri gibi sanıyom, indir havayı, levyeyle sıyır, ne var sanki
valla bi iki saat uğraştık olmadı, köyün delüğanlılarını çağırdım, Süperboy Bahri var bizim, bakın neler yaptı
Önce levye sıkıştırmayı denediler, sora başımıza toplanan köylülerden biri dedi kazmayla lastik-jant arasına vurun (tabi böyle bir Türkçe asla değil
) iyi dedik deneyelim.
Baktık meydan iyice kalabalandı, ben artık geri çıktım, iş inada bindi
sonra ahaliden biri dediki, kazma levye olmaz bu iş, iyisimi siz onu ezin, bizim diğer traktörüde getirdik, olaya bakın
(tekeride baya zor söktük)
yine ayrılmadı lastik janttan, çok net hatırlıyorum ben ilkokul bebesiydim ilk takıldıklarında :lol: :lol: (9-10 sene falan oluyor
)
sonra yine ahaliden bi ses çıktı, sabunlu su dökün çıkar diye, gittim prili bastım bi maşrapa suya ama artık gülmekten karnım yarılacak, bu yöntem tuttu, başardık
bi an fabiamın sprint jantının olduğunu düşündümde :hanz: :hanz: :hanz:
sonunda hallettik onuda.
buradaki Reno ise yine ben orta okulda falandım, net hatırlıyorum yaylada falan sürerdim bunu, rampada gaza asılınca vites boşa falan atardı kendilğinden
bi park ettik, öyle kalmış araba bolluğundan çürüdü mahvoldu gitti. bineriz diye satmadık ama o kadar 4x4 içinde kim biner, yazık oldu. çoluk çocuk parçaladı.
3 gün fabikin yattığı yer
bide kötü yere park etmişiz, gacılar üzerine balkon süpürmüş iyi mi :kiki: :kiki: sen o kadar parlat
Valla mal toplanmış, alıcı aranıyor, hemen affetmedim vurdum bagaja biraz meyve kurban eti protein vitamin olsun en GDO suzundan, doğuz gribi ney gapmıyahk.
organik beslenmek için bütün çilemiz
(birazda macera
)
ön kalktı yine havaya, küçük araba yav işte, o kadar büyük arabaya binince hakikaten ne kadar mini bi arabamız olduğunu anlıyorum, minicik yauv
motoru bilem avuç kadar
pisiknet sürmek gibi geliyo bu bana sanki :lol: :lol:
valla yükü burdan vurunca kaldırmayı denemedim bile, te o arkadaki düzlüğe kadar saldım, ordan gaptırdım ama arabanın atında dolu yağıyordu sanki, sağ arka marşbiyelin dibindeki muhafaza var ya, o artık yok, memleketim topraklarına bıraktım
bizim kocaayakların arasında, şehirdeki evdeyiz şimdi, boş hali ha, 5 kişi biniyoruz, lastikler orcinal, mişlencilere duyrulur :hih:
yine nerden bakılsa bi toplam 600 kg yükle falan yine o kötü yollarda taşın mıcırın içinde 5.1 litre ortalamayla geldim, bastımda yani. zaten burun havadaydı yarısı boşa dönmüştür tekerin :kiki: