Merhaba,
Yarın kısmet olursa Skoda Suberb almaya gideceğiz ancak Active ve Comfort arasındaki farkı bir türlü bulamadım. bu arada 1.4 TSI alacağım bu konuda yardımlarınızı talep etmekteyim. Önerilerinizi ve bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Yanlış tercihler yapmak istemiyorum.
iyi akşamlar.
Merhaba,
Sorularınıza sıfır kilometrede Yeni Superb almayı düşündüğünüzü varsayarak cevap veriyorum. Öncelikle Skoda Superb için "Comfort" kodlu bir donanım paketi yok. 3 donanım paketinin adları az donanımdan çoğa doğru Active, Ambition ve Elegance. Bu donanım paketlerinin neleri içerdiğini şu adresten görebilirsiniz;
http://www.superb.com.tr/donanim.htmlMotor ve vites seçimi sizin isteğinize göre şekillenecek bir iş. Yakıt sarfiyatları arasındaki karşılaştırmayı şu sayfadan yapabilirsiniz
http://www.skoda.com.tr/new/superbkarsilastir.asp Yakıt ile ilgili konuda ben kendi sarfiyatımı sizinle paylaşayım. 4 aya yakındır Superb 1.6 TDI Elegance sahibiyim. Aracım 4000 km civarı yol yaptı. Şu anda şehiriçi (İstanbul) 5,5 ile 6,0 l/100 km aralığında yakıt tüketiyorum. Çok yoğun trafiğe girdiğimi söyleyemem. 1.5 ton ağırlığında bir araba için gayet iyi buluyorum yakıt tüketimini. Sizin tercih edeceğiniz 1.4 TSI motor da 8-9 l/ 100 km civarında yakar diye düşünüyorum. Ancak burada üzerine bastırarak söylemek istediğim bir konu var, ben aracı oldukça sakin kullanıyorum. Yüksek devirlerden ve ani hızlanmalardan kaçınıyorum. Bu şekilde sürmeye kalkarsanız 1.5 tonluk bir araba sürdüğünüzü unutmayın.
Son olarak 4 aylık Superb deneyimimi sizin için değerlendireyim. Arabamdan çok memnunum. İç hacim ile ilgili zaten bir şey söylemeye lüzum yok. Yakıt tüketimininden de çok memnunum. Ancak İstanbul trafiğinde bu aracı sürmek zaman zaman insanı zorlayabiliyor. Zira diğer arkadaşların da söylediği gibi araç büyük. Dar yerlerden geçerken C sınıfı aracın pratikliğini özlediği oluyor insanın. Park etmek de daha zorlayıcı haliyle. Pek çok AVM'nin otoparkında, İspark'ın pek çok otoparkında aracın burnu hafifçe dışarıda kalabiliyor. Park sensörü olmadan İstanbul'da bu aracı kullanmanızı tavsiye etmem. Hangi donanım paketini seçerseniz seçin Bolero ekran radyo ve park sensörü ikilisi olsun aldığınız araçta.
Şimdilik aklıma gelen şeyler bunlar. Merak ettiğiniz şeyleri sorarsanız bildiğim, anladığım, deneyimlediğim kadarı ile cevaplamaya çalışırım.
Saygılarımla..