Geçen gün aynı olaya ben maruz kalmak üzereydim. Ankara'nın kar yağdıktan sonraki hali içler acısıydı ve trafiğe çıktığımda tedirgin oldum, sağa sola 10 defa baktım kavşaklarda, kırmızı ışıkta önümdeki araca 5 metre kala durdum, yokuş aşağı 20-30 km hızla seyrettim üstelik çok iyi bir kışlık lastiğim olmasına rağmen. 3 kez kaza tehlikesi atlattım: 1 tanesinde yanımdaki Peugeot 207'deki bayan sürücü, adım gibi eminim ilk kez karda sürüyordu, durmadan gaz-fren ilerliyor korkudan debriyajı da tam bırakmıyor araba olduğu yerde bir sağa bir sola patinaj çekerek ilerliyor en sonunda camı açıp "çek kenara bırak git, sonra gelip alırsın yazıktır" dedim, dayanamadım artık. Diğerinde dikiz aynasından arkamdaki Şahin-Doğan neyse artık kayarak geldiğini gördüm-yalpalıyordu bir sağa bir sola, Allah'tan sol şeritte kimse yoktu kaçtım arkamdan gelip kaldırıma bindirdi, diğerinde yeni kasa VW Passat hem de CC - Diplomatik Plakalı - olduğu yerde fırfır dönüyordu. Yuh dedim ya 70 bin TL'lik araba sına bin liralık lastik alamıyor ! Ne diyim verilmiş sadakamız varmış, 2 senedir uğraşıyoruz arabamıza bir maganda gelip bulacaktı bizi karda kıyamette.
İşte trafik bunlar gibi birçok maganda dolu, kesinlikle maganda çünkü paran yoktur alamazsın, trafiğe çıkmazsın birşey demem, araban kötüdür, şoförlüğün kötüdür birşey demem, buzlanma vardır istesen de kurtaramazsın birşey demem ama sen karı görüp hiçbir tedbir almadan kabak lastiklerle trafiğe çıkıp insanların canına - malına kastedersen katilden-magandadan başka tabir kullanamam doğrusu...