foruma yeni üye oldum arkadaşlar. hepinize selamlar.
ben temmuz ayında aldım skoda octavia. son derece memnun olmakla birlikte aldığım araç ve aksesuarlarla ilgili bilgi ve deneyimlerimi paylaşmak istedim. öncelikle aracın bilgisini vereyim. (benim aldığım araç showroom amaçlı olarak satış müdür yardımcısı tarafından kendi isteğine göre aksesuarlar eklenmiş şekilde sipariş edilmişti. ben de sıra beklememek için aldım
)
Octavia TDI DSG Elegance
1-17" denom jant (225/45/17)
2-bluetooth
3-canton ses sistemi
4-sürücü hafızalı koltuk
5-ön ve arka ısıtmalı koltuklar
6-anahtarsız çalıştırma
7-park asist
peki bunları ne kadar sık veya etkin kullanıyorum veya ne faydasını gördüm:
1)jantlar tercih meselesidir sadece lastik yanakları daha ince olunca daha estetik görünür. yakıt veya konforla ilgili bilgim yok.
2)bluetooth çok faydalı araç sürerken rahatça konuşuluyor.
3)ambition olanın ses sistemini biliyorum ama elegance standart nasıl bilgim yok. tabi ki canton ses sisteminden sonra diğerleri tat vermiyor. arkada amfisi var ve kalitesi gayet güzel.
4)hafızalı koltuk lükse kaçıyor. 3 hafızası var. tek düğme ile kendi ayarınıza getirmek iyi olabilir.
5)yahu ısıtmayı napayım diyordum aldığımda. hatta şımarıklık yapı klimayı açar ısıtmayı da açar keyfime bakarım diye geyik modundaydım ama arkadaşlar şu dondurucu kış günlerinde 1 dakika içinde belinize ve altınıza vuran sıcaklık öyle güzelmiş ki belki de en sevdiğim şeylerden biri bu oldu.
6)anahtar aramak zorunde değilsiniz. cebinizdeyken eldivenli veya çıplak elle kapı koluna dokununca aracı açabilirsiniz. faydalı bir özellik bence.
7)arabada 10 tane sensör var ve kendini park etmede ve paralel park anında 2 araç arasından çıkmada çok başarılı. ben pek kullanmıyorum ama hanımlar için güzel olabilir. zira araba çok büyük.
önceden de dediğim gibi bu opsiyonları ben seçmedim. ankara efedeki müdür yardımcısı kendi arabasını yapmış. sunroof da koysaymış tam olacakmış zaten. ama neden eklemedi bilmiyorum. tabi bunların bir maliyeti var. herkes araştırıp işine geleni alır. fiyat/fayda analizi yaparsınız ama benim aldığım zamanlarda acayip sıra vardı ve ben beklememeyi seçtim iyi ki de almışım diyorum. zira bekleseydim arabaya zaten 1.400 TL zam gelmişti.
herkese selamlar.