škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Mazotu İçti Resmen

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı mustklc

• Gürültülü Tidiay
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Son bir haftada arabaya bir haller oldu.
Tüketim ortalama 6-7 lt/100 km.

soğuktandır artık dedik çok üstüne düşmedik. pazartesi günü 50 tl lik mazot aldım. normalde bu mazot bana 2 hafta yeterdi. ama 5 gün zor yetti. lamba yandı.

bir de ilginç olan ; uzun yolda gidiyorum. lamba yandı. gidilebilecek km ye bakıyorum: Yaklaşık 2-3  km içinde 100-90-80-70 e kadar adım adım düştü . Anlam veremedim. bu esnada ortalama tüketime baktım :  5,5-6 lt civarında

. Acaba kaçak mı var diyeceğim, arabanın altında mazot lekesi vs de yok.

Sizce ne olabilir?
« Son Düzenleme: 14 Aralık 2013, 20:35:38 Gönderen: mustklc »

Çevrimdışı dgn

• Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Zamanında benim araçta da benzer bir sorun olmuştu.Menzil kafasına göre değişiyordu.Depo şamandırası falan bozuk dediler.Yaptırmadım ben, sonra kendiliğinden düzeldi.Eğer menzil kafasına göre düşüyorsa benzer bir sorun olabilir.Eğer değilse havalardan dolayıdır tüketim,birde kış lastiği varsa o da etki eder.

Bu videoyu ben çektim.Benim araçtaki sorun böyleydi.Menzil sapıtıyordu.

[YOUTUBE]hsqpr4SlcUw[/YOUTUBE]

http://www.youtube.com/watch?v=hsqpr4SlcUw

Çevrimdışı 06navy

• Black Eagle
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Benim aracım da 1.3 dizel Astra, işe gelip giderken kullanıyorum genelde, kısa mesase (7-8km) gidip geliyorum, ortalamam 5,8i geçmezdi son 1 haftadır 6,5 seviyesinden aşağı düşmüyor, özellikle ilk çalışmada motor ısınana kadar çok fazla yakıyor, ben iş yerine gidene kadar anca ısınıyor zaten motor. Ben de biraz kıllanmıştım bu durumdan internette biraz araştırdım kasım-aralık aylarında aynı sorun nedeniyle bir çok konu açan olmuş :) Yazın klima, kışın soğuk hava hep çok yakacak bir sebep buluyor araçlar :)

Çevrimdışı YEKE

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
yakıt hava soğukluğu sebebiyle sıvılaştığı için çiğ atıyor olabilir. kalorifer veya a/c 3. kademe veya üstü çalışıyorsa motora extra yük bindirip fazla yakmasına neden oluyordur. şamandırada bozukluk olduğunu düşünmüyorum standard 50 tl'lik benzin aldığına göre bu kadar fark olmamalı. litre değil km hesabı yapıyorsun.

Çevrimdışı skodaizm

• Ormareşal
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Soğukta motor zaten ısınana kadar fazla tüketir. Bunun yanı sıra yolu iyi tutmayan lastikler de başka bir sebeptir. Özellikle yol karlı, buzlu yada  yüzeyinde ince çamur tabakası varsa  tekerin  yolu tutması zorlaşacağından  bir miktar boşa döner. Bu da  ASR nin  ekranda göstermeyeceği ancak yakıta olumsuz etki eden bir faktördür.

Çevrimdışı turker

• TDI
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.ilkerturker.com
Bi kaç gündür + sıcaklık görmedik buralarda. Genelde de 3 km'lik git-geller ile benim ortalama 8 oldu.

Çevrimdışı koz26

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Aynı sorun bendede oldu. Şehir içi ortalama 11L/100km iken şu anda aynı yolu 14L / 100km olarak alıyorum. Kar lastikleri takılı ankarada gece hava sıcaklığı -8 derece.

Çevrimdışı mustisahin

• T U R B O T
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Kısın kısa mesafelerde tüketim artıyor, dikkatimi ceken; motorun biraz rolantide ısınmasını bekleyip yola cıkarsam tüketim daha düsük oluyor,

Ugur A.

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: mustisahin;452794
...dikkatimi ceken; motorun biraz rolantide ısınmasını bekleyip yola cıkarsam tüketim daha düsük oluyor,
Çünkü yola çıkıp araca yüklendiğinde yağsız veya soğuk yağa sahip bir motor olmuyor ayağının altında.:wnk: